El protocol que han signat la Diputació de Barcelona i diverses administracions coordina les seves accions en els casos d’execució de les diligències de desnonaments que disposen els jutjats dels diferents partits judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ixí, es podrà ajudar i millorar la situació de les famílies o les persones en situació de vulnerabilitat social pendents d’una diligència de llançament d’un procediment de desnonament, execució hipotecària o similar.

L’objectiu d’aquest protocol és posar en contacte, al més ràpid possible, els ciutadans afectats per un procediment de desnonament amb els serveis municipals encarregats de facilitar-los l’accés al catàleg de serveis, contactes i possibilitats d’acció que hi hagi en cada moment. Així mateix, han de vetllar per evitar riscos i proporcionar garanties a les comissions judicials que practiquen aquestes diligències.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha destacat la transcendència d’aquest protocol «en un moment de crisi financera que reclama urgentment l’actuació dels governs locals per evitar la fractura social i reforçar la cohesió als pobles i les ciutats del país», i ha reivindicat el paper del municipalisme en aquesta lluita per donar resposta a les urgències socials.

Han signat el protocol d’actuació les següents institucions: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la Conselleria de Justícia, les quatre diputacions catalanes, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, el Consell de Col·legi d’Advocats de Barcelona i el Consell de Col·legi de Procuradors de Barcelona.

 

Foto: Carles Romaní (Diputació de Barcelona)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here