Les sol·licituds augmenten un 18,4% en un any i ja hi ha més de 8.900 famílies que han demanat l’ajuda pel curs vinent; la xifra  més alta registrada en els últims tres anys. És a dir, que hi ha 1.400 noves famílies que han sol·licitat l’ajuda que ha de garantir un àpat diari als seus fills i filles. Amb aquestes dades sobre la taula, el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha tornat a exigir aquest dilluns al Govern que aporti més recursos econòmics

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, va fer ahir una crida a la Generalitat i a l’Estat perquè se cerquin solucions a la falta de recursos per fer front a la demanda de beques de menjador escolar a la comarca. Balsera ha manifestat: “No pot ser que en un país del primer món l’alimentació dels infants sigui avui un problema”.

Balsera i el conseller d’Educació del Consell Comarcal, Jesús Blanco, van expressar la seva preocupació i alarma davant l’increment de peticions d’ajuts per part de les famílies del Baix Llobregat per al pròxim curs escolar, la majoria de les quals tenen una renda per sota de l’índex de suficiència, i per la manca de recursos a que han de fer front tant el Consell com els ajuntaments de la comarca, que sovint complementen els ajuts de menjador.

El president del Consell va demanar una reunió amb la consellera per tal que s’abordi el problema i procurar trobar noves solucions. “Potser caldrà deixar de fer altres coses, però no ens podem permetre que hi hagi infants amb problemes de nutrició al nostre país”, va assenyalar Balsera.

El Consell ha detectat que en alguns centres escolars, els nens i nenes arribaven a l’aula sense haver esmorzat, per exemple. En altres casos, s’ha donat la circumstància que davant la falta d’ajuts, els i les escolars marxaven a casa seva a dinar i ja no tornaven a desplaçar-se a l’escola a la tarda, tot deixant d’assistir a les classes.

Menys famílies beneficiades

L’any 2011 el Consell va rebre 8.743 sol·licituds de beques i va adjudicar 6.927. Per al curs que ara ha finalitzat, va rebre 7.494 peticions i va poder atorgar 5.466. Es van deixar d’adjudicar unes 2.000 peticions per falta de pressupost, de les quals unes 800 s’havien pogut cobrir en anys anteriors.

Els últims dies, el Consell ha rebut 8.986 sol·licituds d’ajuts de menjador, és a dir 1.500 peticions més que l’anterior curs 2012-2013. El pressupost és el mateix: 3.014.000 euros. Però a hores d’ara, la Generalitat deu al Consell Comarcal el 66% dels diners previstos per a fer front a l’atorgament de beques del curs ja acabat, amb la qual cosa el Consell ha hagut d’avançar els diners.

Una altra de les propostes fetes per Joaquim Balsera és que es replantegi una disminució de l’IVA que grava per exemple alguns dels serveis de menjador a les escoles (el 21%), i així poder rebaixar els costos de l’àpat de menjador (6,20 euros per infant) i atorgar més beques.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here