Segons l’Informe Mensual d’Atur Registrat de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, corresponent al mes de juny de 2013, l’atur registrat ha baixat en 2.438 persones fins a un total de 68.849, que suposen una taxa d’atur registrat del 16,2%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] finals del mes de juny, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 68.849 persones, disminuint respecte el mes anterior en 2.438 (-3,4%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,2%.

Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals augmenta l’atur registrat en el conjunt de Catalunya i a la comarca, mentre que a l’àmbit territorial metropolità disminueix en un -0,2%.

El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat supera en 23 persones la dada de juny de l’any passat.

La disminució de l’atur del mes de juny s’ha donat tant entre els homes com entre les dones. Entre els homes ha disminuït en 1.605 aturats i entre les dones en 833. Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (17,9% davant el 14,7%).

Per edats, disminueix l’atur en tots els col·lectius però el descens continua sent menor entre les persones de més de 44 anys.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació als sectors de serveis a la producció (inclou ETT), comerç, restauració i hoteleria.

Tot i això, el grup de persones aturades provinents d’administració pública i educació registrades en les oficines de treball, augmenta.

Les localitats amb un índex d’atur més elevat són Sant Vicenç dels Horts (20,8%), seguida de Sant Boi i Martorell, amdues amb una taxa d’atur del 18,7%. Per contra, les localitats amb menys persones aturades de la comarca, són Sant Just Desvern (9,3%) i Begues (10,5%).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here