En el conjunt de la demarcació de Barcelona, els incendis en aquest període han estat un total de 29, dels quals 18 han estat forestals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a superfície total afectada per aquests focs forestals (5,47 hectàrees cremades) representa una de les més baixes d’aquesta dècada. I el total calcinat dels 29 incendis de vegetació és de 9 hectàrees afectades. És, a més, un dels millors resultats dels últims anys.

Dels 29 incendis que hi ha hagut en aquesta quinzena de juny, 4 han tingut lloc a la comarca de l’Anoia, 2 al Bages, 7 al Baix Llobregat, cap al Berguedà, 6 al Maresme, 1 a Osona, 3 al Penedès-Garraf, 1 al Vallès Occidental i 5 al Vallès Oriental.

També cal assenyalar que el personal de vigilància i informació ha informat un total de 13.054 persones directament al llarg d’aquests 15 dies de juny. Aquests avisos han estat bàsicament per detecció de punts de risc, detecció d’agressions al medi ambient o bé dissuasió d’infraccions a la reglamentació contra incendis.

Aquestes dades han estat recollides a través del Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona d’aquest estiu 2013, que es va posar en marxa el passat 14 de juny i que té un pressupost de gairebé 3 MEUR, un 6% més que la temporada passada.

El PVI consta de 110 rutes de vigilància, cada una d’elles dotada d’una unitat mòbil, que recorren més de 470.000 hectàrees de boscos de les comarques de Barcelona, amb un dispositiu format per 335 persones, a més de comptar amb la participació de 263 ajuntaments, 9 consells comarcals, 114 ADF i 9 Federacions d’ADF.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here