L’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries va inaugurar ahir a les 20h aquesta l’exposició, al Palau Falguera de la capital baixllobregatina, que es podrá visitar fins diumenge 21 de juliol

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] través d’aquesta mostra, emmarcada dins del conjunt d’activitats programades amb motiu del 50è aniversari de l’Hospital, la ciutadania podrà conèixer la història d’aquest centre de referència en l’àmbit de la salut mental a Catalunya.

A l’acte d’inauguració hi van asistir autoritats locals, així com el director mèdic de l’Hospital Sagrat Cor, el doctor José Antonio Larraz, i altres representants del Centre, pacients i associacions de familiars.

L’exposició també inclou un espai monogràfic amb fotografies actuals dels serveis de salut mental de Pins d’Or, l’equipament comunitari que l’Hospital Sagrat Cor té a Sant Feliu de Llobregat i que està integrat pel Centre de Salut Mental d’Adults, el Centre de Dia d’Adults i l’Hospital de Dia Sociosanitari.

En el mateix espai, els assistents també podran veure les 11 obres artístiques (9 quadres i 2 escultures en fang) que han elaborat els pacients d’aquest recurs assistencial. Entre la diversitat temàtica de l’exhibició, destaquen les obres Miscel·lània, on s’expressa la dualitat entre l’alegria i el patiment, i l’Esperança, una representació del simbolisme d’aquest sentiment, així com la mostra Benito Menni: la seva obra, la seva època, basada en el fundador de Germanes Hospitalàries.

“L’objectiu de l’exposició és compartir la nostra història amb la societat i, sobretot, transmetre-li i fer-la partícip de la nostra lluita diària contra l’estigma i discriminació que pateixen les persones amb problemes de salut mental”, explica Xavier Reig, coordinador del Centre de Dia de Sant Feliu i membre del comitè organitzador de la mostra.

L’exhibició integra prop de 90 fotografies, distribuïdes en 13 plafons. Les persones interessades podran veure-la, de manera gratuïta, fins al diumenge 21 de juliol, de dimarts a dissabte, de 18 h a 20 h i els diumenges d’11 h a 14 h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here