La plantilla i les persones usuàries de l’Hospital de Viladecans van iniciar aquest dilluns una setmana de mobilitzacions que s’estan duent a terme en les cinc localitats a les quals presta servei el centre: Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Climent i Begues

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’objectiu de les mobilitzacions és recollir suports al Manifest que ha redactat la Plataforma d’usuaris i que ja suma un centenar d’adhesions d’entitats, ajuntaments i empreses de la zona.

La presidenta de la junta de personal, Eliana López, ha explicat a EFE que “cada dia farem un acte reivindicatiu i informatiu en cadascuna de les cinc localitats que tenen aquest centre com a referent”. L’objectiu és recollir suports al manifest redactat per la plataforma i la plataforma en defensa del centre, que ja sumeixi més d’un centenar d’adhesions.

L’Hospital de Viladecans presta servei a unes 200.000 persones de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat. El passat any ja va perdre la seva independència i va passar a dependre de l’adreça de l’Hospital de Bellvitge.

Eliana López ha lamentat que la Generalitat hagi confirmat que el centre passarà a ser un hospital bàsic “encara que era alguna cosa que ens temíem des de fa dos anys i mitjà per la falta de recursos que s’han destinat al centre”.

La presidenta de la junta de personal assegura que “no tenim molta informació sobre el futur que espera al centre però ens han confirmat que no es faran intervencions de mitja complexitat. Les que requereixin més de 3 dies d’hospitalització es derivaran a l’Hospital de Sant Boi”.

La representant dels treballadors critica que es “derivi la capacitat d’un centre assistencial públic a un concertat (com és el cas de Sant Boi, que depèn de l’ordre Sant Joan de Déu)”.

Segons fonts sindicals, el pressupost del centre sanitari ha passat de 44 milions en 2010 a 37 en 2012, i l’hospital ha passat de 120 llits a 94, mentre que la plantilla s’ha reduït en un 12%.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here