El parèntesi estival ens deixa temps per visitar algunes de les exposicions que són vigents durant aquestes setmanes a la ciutat baixllobregatina, arreu dels seus museus i espais d’exposició

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Castell de Cornellà acull la proposta “Ciutat Cruïlla IV”, mostra col·lectiva de cinc joves artistes de Cornellà, que des de diferents tècniques i llenguatges artístics reflexionen sobre la ciutat, el seu entorn i la seva gent. L’exposició acull pintura, collage, fotografia i documental, etc. i es podrá visitar fins al 28 de juliol.

Per la seva banda, el Museu Agbar manté fins a la mateixa data “Agua, aguas”, al dipòsit circular, en la que Nicanor Parra, Andrés Sánchez Robayna, María Luisa Rojo de Castro, Félix de Azúa, Pepe Moll de Alba, Albert Espinosa, Pedro Madueño, Suso de Toro, Din Matamoro, Marcos Giralt Torrente, Patricio Court, i Quim Monzó, aporten la seva particular visió de l’Aiguam en una mostra estructurada en cinc àmbits: “El agua, origen de la vida”, “El agua contenida”, “El agua desbordada”, “El agua y sus reflejos” i “La ausencia del agua”.

En cadascun dels apartats s’ha posat a conversar un text literari amb una obra pictòrica o fotogràfica. El resultat és un contingut que convida al diàleg entre disciplines, a l’intercanvi, a la diversitat i a l’obertura. L’exposició “Agua, aguas” es podrá visitar fins al proper 28 de juliol, a més de l’exposició permanent del museu Agbar .

L’Espai d’Art Moritz, en aquest cas, ofereix fins el 26 de juliol “Ombres”; un recull de treballs realitzats al voltant d’aquesta paraula. Un concepte molt suggeridor i obert; ple de matissos i diferents significats. Evocador immediat del mite de la caverna i alhora de les experiències més quotidianes; de la primera infantesa quan hom es pregunta qui és aquest que està enganxat als meus peus?…

De seguida vénen al cap imatges de foscor i tenebres… i l’ombra de l’arbre que ens salvaguarda del sol inclement. I com no, d’aquelles primeres lliçons de pintura on l’ombra i la llum dialoguen per tal de dibuixar l’espai i el volum.

I finalment, al Museu Palau Mercader, fins el 28 d’octubre, es pot visitar “Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya”, els diumenges i festius al matí, excepte durant el mes d’agost.

Aquesta exposició es proposa aclarir alguns conceptes fonamentals de meteorologia, mostrar què hi ha darrera les previsions que veiem cada dia als mitjans i repassar la història d’aquesta gran afició que sempre hi ha hagut a Catalunya, de la que trobem un exemple al Palau Mercader, de principis del segle XX.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here