La fusta de les paulònies s’aprofitarà com a biomassa en cicles de tres anys

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Boi ha dut a terme una plantació energètica en un terreny d’11.000 m2 situat a la zona de Torre de la Vila, al peu de la muntanya de Sant Ramon. La fusta dels 2.000 arbres plantats s’aprofitarà per generar biomassa, una font d’energia renovable.

La paulònia és una espècie originària de la Xina que creix ràpidament, és molt resistent i es regenera amb facilitat. Els arbres triguen només tres anys a créixer i ho fan fins a set vegades consecutives. Cada cop, la fusta es pot tractar per aprofitar-la en forma de biomassa, una font d’energia renovable utilitzada per a calderes de calefacció i producció d’aigua calenta, entre altres usos.

L’Ajuntament espera obtenir 140 m3 de biomassa cada tres anys. L’explotació de la finca proporcionarà, doncs, un rendiment econòmic i alhora servirà per continuar amb la tasca de promoció de les energies renovables al municipi.

Les paulònies s’han plantat en un terreny de propietat municipal que estava força degradat i que patia sovint abocaments incontrolats de residus. Per tant, la plantació millorarà també l’aspecte de la finca, situada en el límit entra el nucli urbà i la muntanya de Sant Ramon. A més, el cultiu continuat del terreny farà més efectives i econòmiques les tasques de prevenció d’incendis obligades per la normativa.

La plantació energètica de paulònies de Sant Boi té molts pocs precedents en territori de Catalunya. Sant Boi planteja aquesta iniciativa com una prova pilot que, en cas d’èxit, es podria aplicar a altres finques del municipi o de l’entorn.

1 COMENTARI

  1. Molt bona iniciativa! Esperem que funcioni de la forma esperada i es pugui aplicar a altres indrets

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here