Veïns de la comarca es concentren aquest divendres per rebutjar “la devaluació del centre a simple hospital bàsic”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Hospital de Viladecans mantindrà aquest 2013 les 13.000 intervencions quirúrgiques de l’any anterior, segons ha explicat el director de l’institut Català de la Salut, Joaquim Casanovas, en una reunió amb els professionals del centre.

L’ICS ha fet públic amb un comunicat que l’Hospital “ha de mantenir la seva activitat en constant diàleg i col·laboració amb els altres centres de la zona i, en especial, amb l’Hospital de Bellvitge”.

Veïns de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans es concentraran aquest divendres davant el centre per “mostrar el seu rebuig als plans de la conselleria que aposten per catalogar i devaluar el centre a simple hospital bàsic”.

Mobilitzacions a totes les localitats afectades

Després que la Marxa en Defensa de l’Hospital de Viladecans hagi transcorregut, dia i nit, els 5 municipis que tenen com a centre hospitalari de referència l’Hospital de Viladecans, amb la finalitat de reivindicar la continuïtat d’aquest centre sanitari, el veïnat dels municipis de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans mateix es concentrarà avui, a les 20 hores, davant del propi Hospital per mostrar el seu rebuig i desacord “als plans de la Conselleria que aposten per catalogar i devaluar el centre a simple hospital bàsic, reduint considerablement el nombre de serveis i traslladar els de més alta rendibilitat a l’Hospital de Sant Joan de Déu del municipi veí de Sant Boi de Llobregat”.

Es preveu una alta participació de veïnat afectat, així com també l’assistència de representació política dels  cincs ajuntaments, per a dir “NO” al tancament de serveis de l’Hospital de Viladecans, “NO” al comiat de treballadores i treballadors, i insistir en la necessitat de l’ampliació de l’hospital per a poder atendre adequadament als 200.000 habitants d’aquesta zona de la comarca del Baix Llobregat.

Cal destacar que la Federació Comarcal d’AV Baix (FAVBaix) ha estat recolzant els actes de protesta capitanejats per les AV dels cinc municipis afectats juntament amb altres entitats que han constituït la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here