Els treballadors i treballadores de TV3 continuen mobilitzant-se contra l’ERO anunciat pel Govern. La plantilla dels estudis de Sant Joan Despí es va desplaçar a la Diagonal, per protestar junt amb els seus companys i companyes de Catalunya Ràdio; mobilització que es va sumar a les protestes davant d’Ortega als Matins de TV3 o a les concentracions davant el Parlament de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a plantilla de Tv3 es va mobilitzar, anant en TRAM fins a Diagonal/Francesc Macià, on es van trobar amb els treballadors i treballadores de Catalunya Ràdio, que es van sumar a la protesta  i van fer una breu concentració.

La Ràdio es va sumar a les reivindicacions al carrer, alhora que a l’interior de l’edifici s’estava fent una de les reunions del procés de consultes per l’ERO.

Tot seguit van anar plegats tallant el lateral de la Diagonal fins a l’edifici Caja Madrid on hi ha la seu de l’empresa Price Waterhouse, la consultora que va recomanar la realització d’un ERO a la Corporació. Van entrar al luxós vestíbul de l’edifici, i es van fet sentir amb botzines i xiulets.

També es van penjar cartells amb les cares dels directius de PWC  i “burofax” adreçats als que la plantilla identifica com els causants dels acomiadaments, i van explicar amb els megàfons “quina mena de feina fan PWC per acomiadar als treballadors d’empreses públiques com la seva”.

Ortega es va mostrar convençuda que hi haurà acord sobre l’ERO a la CCMA, enmig d’una altra protesta de la plantilla de TV3

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es va mostrar convençuda fa una setmana, de que el comitè d’empresa i la direcció de la CCMA arribaran a un acord sobre l’ERO presentat.

Ortega ho va dir en una entrevista als Matins de TV3, enmig de la protesta sorollosa d’un grup de treballadors i treballadores que es van manifestar manifestat amb xiulets i sirenes mentre es feia en directe l’entrevista.

La vicepresidenta va assegurar aleshores, que el Govern vol defensar el model públic de la CCMA i vol que sigui sostenible.

“Si el Govern estigués fent guardiola ho entendria però no hi ha recursos, s’han de repartir i primer hi ha temes de caire social”, va argumentar.

La plantilla també es va concentrar la semana passada davant del Parlament

Un acord entre CiU i ERC va evitar que el Parlament demanés la retirada de l’ERO a la CCMA. Junqueras va reivindicar que el pacte amb el Govern preveu “mesures alternatives” que reduiran el nombre d’acomiadaments.

El Parlament va rebutjar amb els vots de CiU i ERC instar la CCMA a “retirar de forma immediata” l’ERO que preveu acomiadar 312 treballadors”, a proposta d’ICV-EUiA. Per contra, PSC, PPC, ICV-EUiA, C’s i la CUP van votarb a favor de l’esmena presentada pels ecosocialistes.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va argumentar que l’acord amb el Govern és “molt millor” que l’ERO presentat per l’executiu català en un primer moment i es va mostrar convençut que els acomiadaments seran “molt menors”.

El pacte entre convergents i republicans proposa “mesures alternatives” per buscar la conservació de llocs de treball com la reducció de costos de les estructures directives, facilitar les jubilacions voluntàries o una reducció “progessiva” de sous.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here