Els Cinemes La Vailet acullen avui l’estrena de “Sant Vicenç dels Horts: veus del nostre poble”, després d’un diumenge marcat per la diada castellera

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’últim dia de la Festa Major d’Estiu està protagonitzat pels records dels vicentins: aquesta tarda s’estrena als Cinemes La Vailet el primer capítol de la trilogia documental Sant Vicenç dels Horts: veus del nostre poble , centrat en la transformació urbanística del municipi.

Aquest projecte de recuperació de la memòria oral es basa en els records i l’experiència d’una cinquantena de vicentins i vicentines d’edat avançada, amb l’objectiu de bastir la memòria col·lectiva com a eina que ens ajudarà a interpretar la nostra història, la nostra societat i la nostra cultura. Després de l’edició del material filmat, aquesta tarda es presenta el primer DVD d’una trilogia que tracta de la transformació del municipi, la Guerra Civil, i les festes, els costums i les tradicions del nostre poble, respectivament.

Una altra cita destacada de la jornada és el concert líric a càrrec del baríton Alexis Heath i del pianista vicentí Lluís Grané a l’Església de Sant Vicenç Màrtir. L’actuació vindrà precedida de la missa solemne de Festa Major, oficiada per l’arxiprest Mn. Mateu Santacana i acompanyada per l’Orfeó Vicentí del Centre Catòlic.

La cloenda de la Festa Major d’Estiu serà a ritme d’havaneres, les que interpretarà al vespre la formació vicentina Son de l’Havana , sorgida a l’entorn de l’Escola de Música i amb el seu primer disc ja al mercat.

Els actes programats per dilluns de Festa Major són els següents:

A les 11 h Missa solemne de Festa Majo r oficiada per l’arxiprest Mn. Mateu Santacana i acompanyada per l’Orfeó Vicentí del Centre Catòlic.
Lloc: Església Parroquial de Sant Vicenç Màrtir

A les 12 h Festa de l’escuma a càrrec del grup Xarxa del Centre Catòlic, amb l’espectacle Escuma a la carta, ofert pel grup Els Farsants
Lloc: pista poliesportiva del c. Sant Miquel

A les 12.30 h Concert líric a càrrec del baríton Alexis Heath, i del pianista vicentí Lluís Grané.
Lloc: Església Parroquial de Sant Vicenç Màrtir

A les 18.30 h Presentació del primer recull de memòria històrica oral “Sant Vicenç dels Horts: veus del nostre poble” , coordinat per l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració de la Comissió assessora de la Memòria Oral de Sant Vicenç dels Horts
Lloc: Cinemes La Vailet

A les 19 h Animació infantil a càrrec del grup Xarxa del Centre Catòlic, amb l’espectacle Can Seixanta, protagonitzat pel grup Pep López.
Lloc: plaça de l’Ateneu

A les 20 h Tarda d’havaneres amb el grup Son de l’Havana . A la mitja part s’oferirà rom cremat a càrrec de la Unió de Botiguers.
Lloc: plaça de la Vila

La Diada Castellera protagonitza aquest diumenge de Festa Major d’Estiu

Els Carallots de Sant Vicenç es van estrenar ahir com a amfitrions en una Festa Major, compartint plaça amb els Minyons de l’Arboç i de la Colla Joves Xiquets de Valls, una de les poques colles que fan castells de gamma extra.

Els castellers vicentins van arribar a aquesta cita amb els ànims molt alts, després de descarregar tres castells de sis fa una setmana a Sitges, una fita que assolien per primer cop en una actuació i que és un requisit indispensable perquè la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya els consideri colla de ple dret.

L’actuació dels Carallots ahir, amb tres castells de 6, va ser la millor de la temporada per als castellers vicentins.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here