L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina ha emès un darrer comunicat a les 8h anunciant l’estabilitat del perímetre de l’incendi i una quinzena de veïns desallotjats comencen a tornar a casa seva

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]stabilitzat l’incendi de Vallirana que es va declarar aquest diumenge i que ha cremat 111 hectàrees, segons ha explicat el director dels Bombers, Ramón Parés, des del centre de control instal·lat al costat del camp de futbol municipal.

Parés ha explicat que les condicions han millorat i que la pluja que ha caigut durant la nit, tot i que no molt abundant, ha afavorit les tasques i ha permès entrar en la fase d’estabilització.

Durant el dia d’avui els Bombers aniran remullant la zona afectada amb mitjans aeris i terrestres per a extingir l’incendi, i esperen poder donar per controlades les flames al llarg d’aquest dilluns.

Parés ha dit també que es desconeixen encara les causes que van originar les flames. A més, ha assegurat que no hi ha cap propietat privada cremada.

L’alcaldessa denuncia que no disposen dels recursos adients perquè la zona està considerada urbana

La quinzena de veïns que han passat la nit fora de casa per l’incendi de Vallirana han començat a tornar a casa a seva a partir de les 10 hores.

Mitja hora abans, l’Ajuntament i Bombers de la Generalitat han informat els veïns que podien començar a tornar a casa seva en una reunió.

Des de Bombers se’ls ha informat que no hi ha cap casa cremada però sí que s’han observat jardins cremats i alguna persiana.

Tot i aquesta informació, els veïns esperen després d’una llarga nit poder pujar a casa seva i comprovar personalment que no hi ha greus afectacions.

L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, ha lamentat no rebre totes les ajudes pertinents perquè es considera zona urbana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here