Divendres, 6 de setembre, la ciutat viurà un dels esdeveniments esportius més importants que hagi acollit fins ara. Castelldefels serà la meta de la 13a etapa de la Vuelta Ciclista a España, una de les tres grans proves ciclistes a nivell mundial i la seva repercussió, mediàtica i social, supera àmpliament les seves fronteres

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]astelldefels acollirà el proper 6 de setembre el final de la tretzena etapa de la Vuelta a España 2013, un dels esdeveniments esportius amb més repercussió del calendari internacional.

Així es va presentar el passat 26 de juliol, en una roda de premsa desenvolupada al Castell de Castelldefels (on hi haurà la línia d’arribada) amb l’objectiu de donar a conèixer les característiques de l’etapa i el seu traçat, així com la importància que tindrà per a la ciutat i la seva promoció turística a nivell internacional.

L’acte de presentació va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, el director de la Vuelta a Espanya, Javier Guillén, el representant territorial a Barcelona de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, Santiago Siquier; el director general de Cofidis (patrocinador oficial de la Vuelta Junior), Juan Sitges, i la regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Castelldefels, Margaret Manzano.

Per a l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, “Castelldefels com a final d’etapa de la Vuelta és una notícia molt important per a la nostra ciutat ja que incrementa encara més el seu prestigi esportiu en un any en què som Ciutat Europea de l’Esport i suposa una oportunitat única per a la nostra projecció turística internacional. L’Ajuntament ha fet una feina discreta en els últims mesos que finalment ha cristal·litzat amb la confirmació de que els millors ciclistes del món vindran a Castelldefels. A més, albergarl’etapa suposarà una forta injecció econòmica per al municipi i hem d’aclarir que la ciutat no ha hagut de pagarres per poder acollirl’arribada de La Vuelta. Espero que tots sortim al carreri puguem gaudir d’aquesta oportunitat històrica”.

“És una oportunitat molt important per a Castelldefels i anem a aprofitar-la per mostrar les grans virtuts turístiques que ofereix una ciutat situada a la riba de la Mediterrània amb més de 4 km de platja ia les faldes del Parc Natural del Garraf, amb un important patrimoni històric com és el Castell i una varietat gastronò- mica d’un altíssim nivell”, va afirmar la regidora Margaret Manzano.

“A Castelldefels ens hem trobat un entorn fantàstic per exhibirla Vuelta, amb una implicació espectacular per part del municipi”, va explicar Guillén. “Es tracta a més de l’etapa més completa de la Vuelta, ja que La Vuelta cerca escenaris promocionals i esportius i a Castelldefels trobem tots dos: com a promocional tenim un traçat perla vora del mar, un entorn natural de muntanya i monuments extraordinaris com és el Castell, i l’aspecte esportiu també és molt atractiu amb dos passos per Castelldefels nodrint la conjunció del públic de la ciutat amb la carrera, la duríssima pujada al cim del Rat Penat amb forts desnivells, i un final d’etapa a la porta del Castell que pica una mica cap amunt i que obliga a fer un esforç diferent al d’un sprint normal”.

D’altra banda Santiago Siquier va agrair a l’Ajuntament de Castelldefels “havertornat a comptar amb la Generalitat per a la presentació d’un esdeveniment tan important” i a l’organització de la Vuelta la “confiança dipositada”. “Per a Catalunya, és molt important per a la seva projecció que esdeveniments esportius de la magnitud de la Vuelta passin perles nostres principals carreteres i les nostres principals ciutats a més de fomentar un esport que en l’actualitat gaudeix de molt bona salut com és el ciclisme català”, ha afegit Siquier.

“Per a nosaltres era molt important estar a la volta amb Castelldefels, ja que la nostra seu està molt pròxima a la localitat i pertant estar amb Castelldefels significava estar en el nostre territori”, va explicar Juan Sitges. “Cofidis porta 16 anys molt implicada amb el ciclisme i entre altres coses patrocina la Vuelta Junior a la qual cal destacarla gran participació de Castelldefels, que és la ciutat amb més centres educatius participants de tot Espanya”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here