La percepció sobre la violència de gènere en l’entorn universitari i el tractament de la violència masclista en els mitjans de comunicació van ser els eixos principals de dos estudis que es van donar a conèixer aquesta setmana a la comissió de treball convocada pel Consell de les Dones del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] la primera part de la sessió, Yolanda Bardina, va presentar les conclusions de l’estudi del qual és coautora “Sondeig a l’alumnat de la UDL sobre percepció de la violència de gènere en l’entorn universitari”, per part del Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones, de la Universitat de Lleida.

L’estudi és una acció del I Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones de la Universitat de Lleida (2008-2010) i és refereix a la violència de gènere en l’àmbit de la parella i contra les dones en l’àmbit acadèmic/laboral. Té com a finalitat, a més d’ampliar la informació del diagnòstic previ, dur a terme mesures de prevenció i sensibilització dirigides a l’alumnat.

Els resultats de l’estudi confirmen la tolerància per part de l’alumnat a situacions d’abús, sobre tot les que no són físiques, i la manca de conscienciació sobre la violència de gènere.

A continuació, Marta Corcoy, periodista i assessora del Consell de les Dones del Baix Llobregat, va exposar els resultats de l’estudi elaborat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalalunya sobre l’“Impacte de les Recomanacions sogre el Tractament de la Violència Masclista en els Mitjans de Comunicació: com trencar amb la invisibilitat i l’efecte mirall”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here