El dispositiu del Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals 2013 de la Diputació de Barcelona a la comarca del Baix Llobregat està format per 12 informadors que cobreixen 6 rutes, amb els vehicles 4×4 corresponents, i implica 20 ajuntaments i les ADF de la zona. A més, també hi participen un enginyer, un tècnic de control i dos operadors. El pressupost és una mica superior als 170.000 euros

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]ada una de les zones de vigilància disposa d’un centre de comunicacions que centralitza els avisos d’incendi i les incidències detectades per les unitats de vigilància. En el cas del Baix Llobregat és el Parc de Bombers de Sant Boi de Llobregat.

Les 6 rutes de vigilància del Baix Llobregat són: Sant Boi de Llobregat/ Sant Climent de Llobregat/ Viladecans; Torrelles de Llobregat/ Sant Vicenç dels Horts/ Santa Coloma de Cervelló; Vallirana/ Cervelló/ la Palma de Cervelló; Pallejà/ Corbera/ Castellví de Rosanes/ Sant Andreu de la Barca; Collbató/ Esparreguera/ Olesa de Montserrat; i Abrera/ Martorell/ Sant Esteve Sesrovires.

En total, el Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona d’aquest estiu 2013 consta de 110 rutes de vigilància, 103 d’elles dotades d’una unitat mòbil (vehicle 4×4), i les altres 7, dels parcs del Garraf, Olèrdola, Foix i Serralada de Marina, que recorren més de 470.000 hectàrees de boscos de la demarcació de Barcelona, amb un dispositiu que tindrà 206 informadors, 25 operadors de comunicacions, 10 enginyers de zona, 25 vigilants, 58 guaites, 7 conductors de vehicles coordinadors i 4 telefonistes. En total, 335 persones treballaran en el dispositiu de prevenció d’incendis 2013 de la Diputació de Barcelona que també compta amb la participació de 263 ajuntaments, 9 consells comarcals, 114 ADF i 9 federacions d’ADF, en coordinació amb el Govern de la Generalitat.

El pressupost total és de gairebé 3.000.000 d’euros, un 6% més que la temporada anterior. A més, si sumem les subvencions que la Diputació de Barcelona atorga a les associacions de propietaris forestals, tenim que el total d’inversió de la corporació per a la campanya de prevenció d’incendis d’aquest estiu és de 3.877.000 euros.

El dispositiu es va posar en marxa el 14 de juny i finalitzarà el 31 d’agost. A les zones amb parc, s’ampliarà fins al 12 de setembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here