La Festa Major de la localitat baixllobregatina, que es celebrarà el 14 al 17 d’agost, vol convertir-se en un pollastre, en una autèntica gresca al carrer amb una programació plena d’espectacles diversos i reivindicant el pollastre amb raïm, com a plat típic de Martorell

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Troba Kung-Fú, Hotel Cochambre, el Mag Lari i l’actor Jordi Ríos són alguns dels noms propis de la festa. Destaquen altres propostes com ara l’AllStar Karaoke, un espectacle sonor amb les campanes de bronze de l’església de Santa Maria o la Nit del pollastre.

Els gegants i capgrossos celebren 20 anys

Els gegants i capgrossos de Martorell tindran una presència destacada en la festa amb motiu de la celebració del 20è aniversari. El dimecres 14 d’agost seran presents a l’Artesanàlia. La mostra d’oficis artesans mostrarà tallers de gegants i capgrossos. A més es farà l’estrena dels nous gegantons per als nens del municipi. La Velleta i el Diable acompanyaran a la xarxanga Sindicatto Pomorska MB que recorreran els carrers de la Vila en el 1r Cercanit.

També hi haurà el cercavila, amb la plantada de figures festives, amb la presència de la Carpafera, els Diables, els Gegants, els Capgrossos i els bastoners de l’Esbart Dansaire, acompanyats per la Banda Forània i els seus convidats: el Jeroni i la Badamar, els gegants de Badalona i la Cua del Drac de Cornellà.

Jordi Ríos, el pregoner de la festa

L’actor Jordi Ríos serà el pregoner de la Festa Major 2013. Un dels personatges que més l’identifiquen és el jugador del Barça, Carles Puyol a Crackòvia, de TV3. També forma par del programa Polònia, també de TV3. El pregó serà el dimecres 14 al balcó de l’Ajuntament.

Música diversa amb una ventall de grups

La Troba Kung-Fú, Hotel Cochambre i els Raggatunnig són els caps de cartell musical de la Festa Major 2013. El divendres 16, La Troba Kung-Fú farà un repàs al seu tercer treball amb la rúmbia, un estil que barreja la rumba i la cúmbia amb un segell propi i particular amb lletres amb molt contingut i poc convencionals. Com a teloners de la Troba Kung-Fú, actuaran Mama patxanga i Martukada de Martorell. Música de revetlla amb reggae i rumba combativa, fusió de ritmes africans, jamaicans…  la ballaruga i la diversió està assegurada. La nit clourà amb Dj Sibux i Dj Family.

El dissabte 17, com a cloenda de la Festa Major, actuaran Hotel Cochambre, el millor grup de versions que genera més sinèrgia amb el públic. Tot seguit ho farà els Raggatunnig, una formació explosiva que reformula els grans hits de l’estiu i les sintonies televisives més populars amb sons llatins, tropicals i funkoides i disco,  més Yataghan, una barreja eclèctica de reggae, ritmes llatins i beats balcànics. El grup local The Modern Poppers seran els teloners i Dj Gerox, guanyador del 3r concurs de dj de Ràdio Martorell, posarà el punt i final amb el Good Bye Festa Major.

El Vilarfesta també hi participaran els grups locals The Big Banana i Marxa, qui presentarà el seu disc Rock&roll factory. Una de les propostes més seductores és l’All-Star Karaoke, on es proposa a la gent de Martorell la possibilitat de cantar damunt de l’escenari on els guanyadors seran premiats. En el gènere d’humor destaquen La nit del pollastre, amb l’actuació de Pedro Llamas i Álvaro Carrero.

Finalment, el Brellogat, que arriba a la 10a edició, presenta Circo Los, amb l’espectacle Cabaret paròdia on es mostraran diferents tècniques de circ amb una forta personalitat artística. La Superparty 80 i 90 oferirà un sarau amb els Nem Tokats.

La Maravella, Manolo Escobar i Mag Lari, al Progres

El dimecres 14 d’agost, l’Orquestra Maravella actuarà a la pista de ball d’estiu d’El Progrés amenitzant el sopar i el ball. L’endemà, dijous 15, Manolo Escobar presentarà Antología de la copla. Un dels cantants de copla andalusa i cançó espanyola més populars que oferirà els seus èxits com ara El Porompompero,  Mi carro o La minifalda. Les entrades anticipades tenen un preu de 18€. El divendres 16, Mag Lari oferirà el seu propi espectacle de màgia. L’entrada anticipada és de 12 € (general) i 10 € (per als nens fins a 14 anys). Es poden obtenir a El Progrés, La Granja El Passeig i a la Llibreria Miró.

L’últim dia de Festa Major destaca un super festival infantil on el carrer Josep Vilar es convertirà en un corral on un pagès experimentat convidarà a tots a jugar a l’escanyissada, al sorral de les gallines o al joc del paller. Hi haurà gelats per a tothom.

Les activitats més tradicionals de la Festa Major són la missa solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu, que seguirà amb un espectacle sonor amb les campanes de bronze de l’església de Santa Maria. També hi haurà l’orxatada popular, ballada de sardanes, cinema a la fresca amb el film Les aventures de Tadeu Jones i el concert vermut amb l’espectacle Òpera amb tu, amb motiu del bicentenari de Verdi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here