L’Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels és el primer centre al món en Física i Astronomia, segons el rànquing internacional Excellence

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), ubicat a Castelldefels, s’ha convertit en el primer laboratori mundial d’investigació de Física i Astronomia, segons el nou rànquing Mapping Scientific Excellence ‘, fet públic aquest divendres, que situa la Institució Catalana de Recerca d’Estudis Avançats (ICREA) en tercera posició i l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) en la posició 18.

El director de l’ICFO, Lluís Torner, ha celebrat la posició del institutode Castelldefels, tot i que li ha tret ferro a l’assumpte, i ho ha vist una “casualitat”, perquè les posicions es mesuren per desenes i d’un any per l’altre poden ser canviants.

El també president de l’Associació Catalana de Centres de Recerca (Acer) ha celebrat que diversos centres catalans es trobin en el rànquing, que mesura l’excel·lència investigadora amb un impacte mundial, i aconsegueix que empreses i laboratoris considerin aquests estudis de referència: “Estar uns quants significa que estem fent les coses bé, encara que amb pocs diners”.

L’ICFO, que va complir l’any passat una dècada, treballa per estendre els límits del coneixement de la fotònica, la ciència i tecnologia de l’aprofitament de la llum, partint que la llum i especialment la llum làser és una de les tecnologies més prometedores de què disposa la humanitat.

Des de la creació del departament KTT a l’ICFO fa cinc anys la institució, que es troba al Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Castelldefels, ha creat cinc empreses ‘spin off’.

Actualment, el 30% del finançament de la institució procedeix de fons de la Generalitat, el 25% de fons europeus, el 20% del Govern central, el 15% de fons privats, al mateix nivell que l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), i el 5% restant prové d’altres fonts.

 

Font: http://www.elcastell.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here