La data de la primera referència escrita del nom de la localitat doncs, serà el fil conductor de totes les activitats de la festa, que es celebrarà el proper 28 d’agost i que tindrà un marcat accent medieval. L’any passat ja es van celebrar amb èxit els 1010 anys d’aquesta efemèride, les organitzadores de la qual esperen que es consolidi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l 28 d’agost de l’any 1002 es redactà un document relacionat amb una herència on apareix el nom del lloc Sancti Felicis. Es tracta de la primera menció de Sant Feliu que existeix per escrit i, per tant, es considera la data de naixement de la ciutat.

Les organitzacions santfeliuenques Calaix de Sastre i Arrels locals volen posar en valor aquesta data i celebrar aquest aniversari amb una festa cultural i lúdica, que ja es va celebrar l’any passat, amb una valoració molt positiva.

El projecte consisteix en un conjunt d’activitats culturals relacionades amb la història de Sant Feliu. La data de naixement de la ciutat serà el fil conductor de totes les activitats i per tant la festa tindrà un accent medieval.

La celebració té com a objectius divulgar la història de Sant Feliu d’una manera amena i divertida, promoure el reconeixement d’aquesta data com a efemèride important de la ciutat, oferir una activitat lúdicocultural de qualitat, difondre la tasca realitzada al musical “Mil anys en deu dits”, i fomentar la participació ciutadana a Sant Feliu.

Programa 28 d’agost (Jardins del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat)

18h Tallers medievals: emblema, scriptorium i tapís.
19.30h Ruta històrica teatralitzada pel centre de Sant Feliu
21h Botifarrada medieval i espectacle

Col·laboració de 3€ per activitat, si hi ha sopar + 1 activitat 5 € i sopar + 2 activitats 7 €

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here