Del 5 al 7 de setembre arrenca la 25ena EDICIÓ del Festival ALTAVEU. El Festival inaugura aquest dijous 5 de setembre amb el lliurament dels PREMIS ALTAVEU que reconeixen als artistes, entitats, trajectòries i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant el darrer any

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest dijous 5 de setembre tindrà lloc el lliurament dels premis Altaveu que aquest any han recaigut a Joan Colomo, Marina Rossell, John Talabot, Peret, Txarango, la Sala Sidecar i Los Sirgadors

Durant tres dies, l’ALTAVEU, el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat, dirigit per l’Albert Puig, aproparà a la ciutat de Sant Boi actuacions musicals de primera línia en els tres espais que tindrà el Festival: la PLAÇA DE L’AJUNTAMENT, ELS JARDINS DE L’ATENEU SANTBOIÀ i CAL NINYO.

Wednesday Lips, Standstill, Ramon Mirabet, Scott Mathews, La Sombra del Átomo, Mucho, Dorian, Nando Caballero i l’Orquesta del Llanero Solitari, La Troba Kung-Fu, Núria Graham, Damien Jurado, Llorer, Egon Soda i Pony Bravo; són els artistes de renom que formen el cartell del festival baixllobregatí.

Els artistes convidats

El grup català STANDSTILL, inmers en la gira del seu últim disc, ens portarà l’espectacle “Cénit” amb el que dóna a conèixer les cançons del seu darrer treball Dentro de la luz. Després la gran acollida del seu anterior espectacle “Room”, ara es presenten amb una posada en escena catàrtica, una espècie de ritual per a la celebració col·lectiva, ple de percussió, veus i un imaginari espiritual.   Scott Matthews, un dels cantautors anglesos més reconeguts a nivell internacional, influenciat per artistes com The Beatles, Bob Dylan, Led Zeppelin, Joni Mitchell, Marc Bolan i Joe Satriani, portarà a l’ALTAVEU les cançons del seu darrer àlbum d’estudi, What the Night Delivers (2011).

El cantautor Ramón Mirabet ens presenta el seu disc HappyDays, on construeix, amb la seva veu trencada, una música que barreja l’energia desbocada amb melodies de vellut fetes per ser escoltades a cau d’orella i passió per les coses senzilles i cuidades al mínim detall.

La banda de rock retro i melodies enganxoses made in Madrid, Mucho, s’ha reinventat amb un nou disc produït per The Blind Joes i Ricky Falkner: El apocalipsis según Mucho. A l’ALTAVEU presenten aquesta proposta musical valenta, amb un so vigorós i que parla de la fi del món tal com el coneixem.

El grup català d’electropop DORIAN presenta a l’ALTAVEU el seu darrer treball La velocidad del vacío, el seu quart disc d’estudi. Amb un directe elèctric i vibrant, segur faran ballar els assistents d’aquesta 25ena edició.

La Troba Kung-Fú, una de les bandes més destacades de la música del món europea actual, farà gala de la seva particular actitud i manera d’entendre la música popular i mestissa. El grup que va rebre el premi ALTAVEU a la millor banda catalana l’any 2007, presenta Santalegría, el seu darrer disc, ple de rúmbia vallesana per fer ballar tothom.

El cantautor nortamericà DAMIEN JURADO farà, dins del marc de l’ALTAVEU, un únic concert a Catalunya. Es podran escoltar les cançons del seu darrer disc, Maraqopa, editat l’any passat, així com un repàs del seu repertori avalat per més de 12 discs i 20 anys de trajectòria.

La jove autora NÚRIA GRAHAM, una catalana de Vic amb arrels irlandeses i basques arriba a l’ALTAVEU per captivar el públic amb la seva veu singular, natural, poderosa, sempre centrada en allò essencial i gens impostada. Amb només 16 anys i treballant en el seu primer disc, First Tracks, l’artista ha de ser una de les grans revelacions musicals de l’any.

La banda de pop-rock indie de Barcelona Egon Soda ha tornat al mercat després de quasi cinc anys amb el seu segon i difícil LP El hambre, el enfado y la respuesta. Ricky Falkner, Ferran Pontón, Xavi Molero i Pablo Garrido presenten aquest nou treball a l’ALTAVEU 2013.

Pony Bravo presenten a l’ALTAVEU el seu treball De palmas y cacería. Influenciats pel rock andalús dels 70, el blues i el rock americans, el reggae jamaicà i les músiques etíops, PONY BRAVO mostren com es poden connectar el blues amb el flamenc, la música africana amb l’andalusa o el western amb la copla.

L’Altaveu Frontera

El públic també tindrà l’ocasió de veure en directe els finalistes de L’ALTAVEU FRONTERA , la secció competitiva per a noves bandes i grups emergents, que, any rere any, sorprenen al públic del festival. Aquest any hi actuaran WEDNESDAY LIPS, LA SOMBRA DEL ÁTOMO, NANDO CABALLERO I L’ORQUESTRA DEL LLANERO SOLITARI i LLORER.

L’Altaveu Emergent

L’Altaveu Emergent, la secció del Festival que combinar música i noves tecnologies a partir de la cantera dels grups locals i comarcals, en col·laboració amb MusicLab de Citilab i l’associació musical Cultura F. Aquest any presentaran a diferents sets situats a baix poble a algunes de les bandes més innovadores del territori.

Els Premis Altaveu

A més a més, el Festival es completarà amb els PREMIS ALTAVEU el dijous 5 de setembre, amb un acte que ja ha esdevingut el clàssic pròleg del Festival i que reconeix als artistes, entitats, trajectòries i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant el darrer any. El jurat dels premis està format per músics, periodistes i professionals del món de la música, juntament amb l’organització del Festival i enguany han estat premiats Joan Colomo, Marina Rossell, John Talabot, Peret, Txarango, la Sala Sidecar i Los Sirgadors.

 

VENDA D’ENTRADES
Hi ha concerts de pagament i gratuïts.

ON LINE
Al web del Festival www.festivalaltaveu.cat
Al web del Club TR3SC per als socis del Club

ON SITE
A OMAP (Oficina Mpal. Atenció Públic, a Pl. Ajuntament, 1. Sant Boi)
I venda a taquilles dels espais una hora i mitja abans dels concerts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here