No obstant, diumenge es va produir un petit incendi a Molins de Rei, a una petita àrea ubicada entre el dipòsit d’aigua de la Riera Bonet i l’ermita de Sant Pere de Romaní. Degut a la seva perillositat per la seva situació prop de Collserola, el desplegament de bombers va ser molt ampli i l’incendi es va poder controlar ràpidament. Durant la segona quinzena d’agost s’han produït a les comarques de Barcelona  un total de 13 incendis forestals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]er comarques, l’Anoia ha patit en aquest quinze dies 2 incendis, amb 6,10 ha. cremades; el Bages, 1, amb 0,1 ha.; el Maresme 5, amb 1,31 hectàrees; les comarques del Penedès i el Garraf, 3 incendis, amb 0,1 ha.; el Vallès Occidental, 1, amb 0,1 ha.; i el Vallès Oriental 1, amb 0,36 hectàrees. Les comarques del Baix Llobregat, el Berguedà i Osona no han patit cap incendi durant aquesta segona quinzena d’agost.

Però aquest diumenge es va originar un incendi a la zona forestal entre el dipòsit d’aigua de la Riera Bonet i l’ermita de Sant Pere de Romaní de Molins de Rei, tan sols uns mesos després que es produís un incendi similar al mateix punt, al gener d’enguany (Font: Viu Molins).

L’extensió de l’àrea calcinada va acabar sent petita, però l’elevat risc d’incendi en aquesta zona forestal, al peu del Parc Natural de Collserola va fer que en rebre l’avís de l’inici de l’incendi, a les 11 del matí, es traslladessin fins a la zona set dotacions dels bombers, dos mitjans aeris i membres de l’ADF Puigmadrona-Olorda, a més de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei.

Fet que va afavorir que en menys de 2 hores, l’incendi estigués totalment controlat.

Pel que fa a les dades acumulades, a la província de Barcelona s’han produït aquest 2013 un total de 177 incendis, amb 154 hectàrees afectades.

Durant aquests darrers quinze dies, el personal de vigilància i informació ha informat a un total de 8.737 persones. Aquests avisos han estat bàsicament per detecció de punts de risc, detecció d’agressions al medi ambient i accions de dissuasió d’infraccions a la reglamentació contra incendis.

El Pla d’Informació i Vigilància (PVI) d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona ha constat de 110 rutes de vigilància, cadascuna d’elles dotada d’una unitat mòbil, que han vigilat més 470.000 ha de boscos de les comarques de Barcelona, amb un dispositiu integrat per 335 persones, a més de comptar amb la participació de 263 ajuntaments, nou consells comarcals i nou federacions d’ADF.

El Pla, que es va posar en marxa el 14 de juny amb un pressupost de gairebé tres milions d’euros, ha finalitzat el dia 31 d’agost, però queda operativa  fins el 12 de setembre la campanya de guaites als parcs naturals de les comarques de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here