A finals del mes de juliol, l’atur registrat al Baix Llobregat es va situar en 68.306 persones, disminuint respecte el mes anterior en 543 (-0,8%), fet que situava la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,0%. Son les darreres dades d’atur disponibles, fetes públiques per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]s continuava superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya.

En termes interanuals disminuia l’atur registrat en tots els àmbits territorials.

El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat era de 1.059 persones menys respecte a juliol de 2012.

La disminució de l’atur del mes de juliol es va donar només entre els homes (774 menys) ja que el nombre de dones registrades a les oficines d’atur registrat va augmentar (231 més). Les dones continuaven doncs, tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (18,0% davant el 14,3%).

Per edats, va disminuir l’atur en tots els col·lectius però el descens va continuar sent menor entre les persones de més de 44 anys.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur va disminuir sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació al sector de la construcció, els serveis a la producció (inclou ETT), i indústria. Tot i això, el grup de persones aturades provinents d’administració pública i educació registrades en les oficines de treball, va augmentar.

Pel que fa a les localitats baixllobregatines, Sant Vicenç dels Horts (20,5%), i Esparreguera i Martorell, ambdues amb una taxa d’atur del 18,5%, encapçalen el llistat de les poblacions amb més atur de la comarca. Tanquen la llista Santa Coloma de Cervelló (11,4%) i Begues (11%).

 

Més informació a http://arxius.elbaixllobregat.cat/web/analisi/pdf/Aturjuliol2013.pdf

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here