A Sant Vicenç dels Horts, el cap del Govern anirà a l’Ajuntament i inaugurarà l’empresa iVascular, pionera en el sector de dispositius coronaris. Mas també es reunirà amb els responsables de la Fundació Catalana de l’Esplai, ubicada al Prat. El cap de l’Executiu farà també una visita inaugural al nou edifici de consultes externes i urgències pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Generalitat, Artur Mas, es desplaçarà demà, divendres, dia 6 de setembre, a la comarca del Baix Llobregat, on té previst visitar diverses instal·lacions als municipis de Sant Vicenç dels Horts; el Prat de Llobregat i l’Esplugues de Llobregat.

La visita del president començarà a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, a les 9.30 hores, on serà rebut per l’alcalde del municipi, Oriol Junqueras,  i per la resta de membres del consistori. Després de signar el llibre d’honor, l’alcalde i el cap del Govern pronunciaran unes breus paraules.

Des de l’Ajuntament, el president Mas anirà a la seu de l’empresa iVascular (10.00 hores), també al municipi de Sant Vicenç dels Horts, on saludarà el conseller de Salut, Boi Ruiz; el director general de l’empresa, Lluís Duocastella, i el director general d’AMES (representant dels socis de l’empresa), Cèsar Molins. També hi serà el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.

El cap de l’Executiu farà un recorregut per les diferents àrees d’aquesta empresa, que compta amb un centre tecnològic de més de 1.000 metres quadrats i un laboratori d’I+D. IVascular és una biotec que desenvolupa i comercialitza dispositius coronaris (stents cardíacs i aparellatge associat: balons, tubs, etc..). És l’única empresa que es dedica a aquest camp dins de l’Estat, i una de les 3 més importants d’Europa. Recentment, aquesta companyia ha obert una filial al Brasil.

Un cop finalitzat el recorregut per les diferents instal·lacions d’iVascular tindran lloc els parlaments del director general de l’empresa; de l’alcalde, i del president que clourà la visita.

A les 11.30 hores, el president té previst arribar a la seu de la Fundació Catalana de l’Esplai, al barri de Sant Cosme del Prat del Llobregat, on es reunirà amb els responsables d’aquesta entitat, que explicaran al president els seus projectes de futur.

La Fundació engloba una seixantena d’esplais d’arreu de Catalunya, i té com a objectiu, entre altres, prestar serveis i programes educatius integrals a les escoles; l’educació per a la salut i prevenció de drogodependències, i la gestió d’equipaments i programes d’educació ambientals.

Abans de la sessió de treball, el cap de l’Executiu, acompanyat del president de l’entitat, Josep Gassó, farà una visita a les instal·lacions del centre, entre les quals s’inclou un alberg de 340 places, ubicat en un edifici altament sostenible.  A la visita assistiran també la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Luís Tejedor.

El recorregut del president per la comarca del Baix Llobregat finalitzarà a Esplugues, on visitarà l’Hospital de Sant Joan de Déu, que va obrir fa uns mesos un nou edifici de consultes externes i urgències pediàtriques.

Acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz i de l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, farà un recorregut per les noves àrees d’aquest hospital. La visita inaugural finalitzarà amb els parlaments del superior provincial de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Pascual Piles; de l’alcaldessa Pilar Díaz, i del president Mas.

La construcció del nou edifici que acull la consulta externa i els nous espais de les urgències pediàtriques ha suposat prop de 80 milions d’euros d’inversió, finançats pel CatSalut i l’orde de Sant Joan de Déu. Pel que fa a les noves urgències, l’espai creat té uns 2.000 metres quadrats i compta amb connexió directe amb diagnòstic per la imatge; connexió directe d’ambulàncies amb boxes de politrauma; 24 boxos multifuncionals  i TIC i sistemes informàtics per ordenar fluxos, entre altres.

Les noves consultes externes disposen de 5 plantes més pàrquing i planta de serveis, que permet comptar amb 100 espais assistencials entre consultes i gabinets.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here