A Sant Vicenç dels Horts, el cap del Govern ha inaugurarat l’empresa iVascular, pionera en el sector de dispositius coronaris. Mas també s’ha reunit amb els responsables de la Fundació Catalana de l’Esplai, ubicada al Prat. El cap de l’Executiu també ha fet una visita inaugural al nou edifici de consultes externes i urgències pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues

Sant Vicenç dels Horts

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, han inaugurat aquest matí les instal·lacions de l’empresa iVascular al municipi. iVascular es dedica al desenvolupament i la innovació de dispositius i teràpies mèdiques avançades en el tractament de les malalties cardiovasculars.

En aquest sentit, l’alcalde Oriol Junqueras ha lloat “la fortalesa d’esperit i la constància que exigeix la recerca” i ha destacat el cas d’iVascular com “una alternativa de futur” en un polígon, el de Les Fallulles, que s’està adaptant a la nova situació econòmica. “Convençut que aquest àmbit de la recerca és un àmbit difícil, vull manifestar el compromís de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i, estic segur, de totes les institucions del país perquè aquesta empresa i el conjunt de les empreses i treballadors d’aquest país tinguin futur i tirin endavant”.

Per la seva banda, el president Artur Mas ha destacat el fet que “des de Catalunya, i des de Sant Vicenç dels Horts, podem desenvolupar empreses d’altíssima tecnologia, referents al món, i tenir cervells potents capaços de projectar-se a tot arreu, configurant-nos com un gran centre de biotecnologia, de biomedicina, de ciències de la salut, de laboratoris, d’universitats especialitzades, de centres de recerca i d’indústries exportadores”. Aquest és el camí, ha afegit, per “construir el país exactament que volem”.

El director general d’iVascular, Lluís Duocastella, ha destacat “el valor més important de l’empresa, el de les 34 persones que el viuen i s’esforcen cada dia per fer-lo possible”. “Tot projecte el fa un equip, el qual s’ha forjat durant 30 anys, amb la suma de molts esforços i aprenentatges anteriors”, ha afegit.

Mas ha assegurat que la consulta no té “ni un sol mil·límetre de marxa enrere” i insisteix a fer-la el 2014

Des de Sant Vicenç dels Horts, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut esvair qualsevol dubte sobre un possible fre al procés engegat pel Govern per convocar una consulta sobre el futur polític de Catalunya, l’any 2014: “La consulta es farà sí o sí. No hi ha ni un sol mil·límetre de marxa enrere en res, ni de fre”.

Mas ha insistit en la voluntat de convocar-la el 2014, tal i com està pactat amb ERC, però adverteix que si el govern espanyol “boicoteja” tots els marcs legals possibles es reserva la possibilitat d’utilitzar les eleccions plebiscitàries com a “últim recurs”.

El president de la Generalitat també reconeix converses amb Rajoy per pactar la consulta però afirma que, ara per ara, encara “no han donat fruits”.

El Prat

Posteriorment el president ha visitat la seu de la Fundació Catalana de l’Esplai, al barri de Sant Cosme del Prat del Llobregat, on s’ha reunit amb els responsables d’aquesta entitat, que han explicat al president els seus projectes de futur.

La Fundació engloba una seixantena d’esplais d’arreu de Catalunya, i té com a objectiu, entre altres, prestar serveis i programes educatius integrals a les escoles; l’educació per a la salut i prevenció de drogodependències, i la gestió d’equipaments i programes d’educació ambientals.

Abans de la sessió de treball, el cap de l’Executiu, acompanyat del president de l’entitat, Josep Gassó, ha fet una visita a les instal·lacions del centre, entre les quals s’inclou un alberg de 340 places, ubicat en un edifici altament sostenible.

A la visita hi han assistit també la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Luís Tejedor.

Esplugues

El recorregut del president per la comarca del Baix Llobregat ha finalitzat a Esplugues, on ha visitat l’Hospital de Sant Joan de Déu, que va obrir fa uns mesos un nou edifici de consultes externes i urgències pediàtriques.

Acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz i de l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha fet un recorregut per les noves àrees d’aquest hospital. La visita inaugural ha finalitzat amb els parlaments del superior provincial de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Pascual Piles; de l’alcaldessa Pilar Díaz, i del president Mas.

La construcció del nou edifici que acull la consulta externa i els nous espais de les urgències pediàtriques ha suposat prop de 80 milions d’euros d’inversió, finançats pel CatSalut i l’orde de Sant Joan de Déu. Pel que fa a les noves urgències, l’espai creat té uns 2.000 metres quadrats i compta amb connexió directe amb diagnòstic per la imatge; connexió directe d’ambulàncies amb boxes de politrauma; 24 boxos multifuncionals  i TIC i sistemes informàtics per ordenar fluxos, entre altres.

Les noves consultes externes disposen de 5 plantes més pàrquing i planta de serveis, que permet comptar amb 100 espais assistencials entre consultes i gabinets.

Mas: “Si saps on vols anar, pots arribar-hi”

Des d’Esplugues de Llobregat, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest divendres al migdia que “per moltes dificultats que hi hagi, si se sap on es vol anar, s’hi pot arribar”.

Segons ell, “és molt important tenir un projecte que vagi acompanyat d’una bona cadena de valors ben travada i ben unida, sense cap lloc buit, que permeti a tothom saber en quin rumb s’està portant la singladura d’aquest vaixell”.

Mas parlava del projecte de futur de l’hospital Sant Joan de Déu, però ha ampliat el missatge al futur de Catalunya i implícitament ha fet referència a la cadena humana del proper Onze de Setembre.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here