6.240 alumnes començaran el nou curs 2013-2014 al municipi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l curs 2013-2014 s’inicia a Sant Feliu amb la posada en marxa de la tarifació social en els preus públics de les quatre escoles bressol municipals. Amb aquesta mesura l’equip de govern (ICV-EUiA-ISF i CiU) reivindica la funció social dels equipaments i inicia un camí que s’anirà estenent a d’altres serveis per tal que siguin accessibles per a tothom en igualtat de condicions i alhora siguin sostenibles econòmicament.

El nou model pretén garantir el dret de tots els infants a accedir als serveis que ofereixen les escoles bressol municipals, tant al servei bàsic d’educació com al menjador. Per aquest motiu, les quotes s’han establert en base al nivell de renda i al nombre total de membres del nucli familiar.

L’Ajuntament ha determinat fins a set quotes diferents pel servei bàsic d’educació que oscil·len entre els 32 € i els 195 € mensuals. Pel que fa als preus del servei de menjador, s’han definit quatre quotes per al servei fix que van des dels 3,50 € als 7,50 € diaris. Si la situació econòmica del nucli familiar varia durant el curs, es pot revisar la quota fixada, tant si els ingressos són inferiors, com si són superiors.

Un total de 6.240 alumnes ompliran les aules

El proper dijous, 12 de setembre, un total de 6.240 alumnes iniciaran el curs acadèmic 2013-2014 a les escoles i instituts públics i concertats de Sant Feliu. D’aquests, 4.438 alumnes estan matriculats als cicles d’educació infantil i primària, una xifra lleugerament superior als 4.422 infants que ho van fer en el curs passat. En concret, els alumnes d’infantil ascendeixen a 1.443 mentre que a primària hi haurà 2.995 alumnes. Finalment, s’obren 20 línies de P3, les mateixes aules que en el curs anterior. L’estimació de la demanda preveia tancar una aula a l’escola Pau Vila que finalment estarà oberta a causa de l’augment de sol·licituds de plaça.

Pel que fa als alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, un total de 1.802 nois i noies cursaran aquests estudis. La xifra d’alumnes d’ESO ha augmentat en 121 respecte el curs anterior. Per aquest motiu hi ha hagut un augment de dues línies en els dos instituts públics, que oferiran quatre línies de 1r d’ESO cadascun.

D’altra banda, a les escoles bressol municipals hi haurà un total de 404 infants d’entre 0 i 3 anys. Hi ha hagut una lleugera davallada de 39 alumnes respecte el curs passat a causa de la caiguda de la natalitat.

Pel que fa al Centre de Formació d’Adults Mestre Esteve, la matrícula encara continua oberta i la previsió és superar els 490 alumnes del curs passat.

Ajudes a les famílies

L’Ajuntament de Sant Feliu concedirà aquest curs 2013-2014 un nou ajut econòmic a les famílies amb fills i filles escolaritzats al municipi destinat a subvencionar les sortides escolars obligatòries programades pels centres escolars. Les ajudes atorgades seran equivalents al 75% del cost de l’activitat.

D’altra banda, durant el nou curs que comença l’Ajuntament mantindrà les ajudes a les famílies que pateixen dificultats econòmiques per a beques de menjador escolar, per a l’adquisició de llibres de text i per a finançar les activitats extraescolars dels infants.

Obres de millora als centres

Durant els mesos d’estiu s’han dut a terme diferents treballs de manteniment i millora general de les escoles amb l’objectiu de preparar els edificis per al nou curs escolar. Algunes de les tasques es finalitzaran en les properes setmanes. Així, s’han pintat tots els accessos, escales i passadissos de l’escola Gaudí. També s’han fet arranjaments en el sostre del gimnàs de l’escola Salvador Espriu i es canviarà l’escalfador de l’aigua. D’altra banda, a l’escola Falguera es treballa en la millora de la cuina. També s’ha actuat en el sanejament dels sorrals del patis de tots els centres. Pel que fa a les actuacions a les escoles bressol municipals, s’han realitzat millores en les zones higièniques i canviadors de l’escola bressol Tambor i s’ha iniciat un treball de renovació del paviment de l’escola bressol Patufet que s’enllestirà a finals d’any.

D’altra banda, seguint amb la línia marcada pel Departament d’Educació i Infància de l’Ajuntament, a l’octubre s’iniciaran les obres d’adequació dels patis dels centres de primària, projecte que es va engegar el curs passat. Aquesta actuació permetrà que les escoles vagin renovant el mobiliari dels patis, adaptant-los a les necessitats de les diferents edats dels infants. Els primers centres on es realitzaran les actuacions són les escoles Monmany, Pau Vila i Salvador Espriu.

Ampliació de l’oferta formativa a l’escola d’adults

El Centre de Formació d’Adults Mestre Esteve ofereix a partir de setembre un nou curs d’anglès de caràcter gratuït que complementa els dos nivells que s’oferien fins ara al centre amb un tercer grau. Un cop finalitzat el curs, l’alumnat que vulgui continuar el seu aprenentatge en anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) podrà fer un examen a l’EOI que, un cop aprovat, els acreditarà per poder accedir al tercer nivell d’anglès de l’EOI. És la primera vegada que Sant Feliu compta amb una oferta pública i accessible a tothom d’aquest nivell d’anglès que afavoreix la continuïtat dels estudis en aquesta llengua estrangera. El curs, amb capacitat per a 25 alumnes, encara té places lliures. Les inscripcions es poden fer a l’Aula Sant Feliu del 9 al 13 de setembre. Més informació: 93 632 67 77.

Escola Municipal de Música

El curs 2013-2014 també augmenta la participació d’infants i joves a l’Escola Municipal de Música. En concret s’han matriculat 420 alumnes, davant dels 340 que ho van fer el curs anterior. L’Escola de Música encara disposa de places lliures. Les inscripcions es poden fer al Palau Falguera (c/ Falguera, 6). Més informació: 93 685 80 06  o escolademusica@santfeliu.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here