La promoció sobretot d’activitats  esportives, turístiques i gastronòmiques típicament pratenques. El suport del Grup Damm a aquestes activitats suposa el compromís responsable d’una empresa del municipi amb els valors del territori i de la ciutat i amb la generació d’una activitat econòmica sostenible i basada en recursos endògens. A mes, avui s’ha fet pública la presa de control de Pescanova per part del Grup Damm, amb un recolzament del 70,82%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament del Prat de Llobregat i el Grup Damm van signar ahir dos convenis de col•laboració per a la promoció d’activitats esportives a la ciutat i pel foment de la gastronomia local amb productes agroalimentaris autòctons, amb un patrocini de 84.000 euros.

Amb aquest darrer acord, el Grup Damm patrocinarà, de manera específica, diferents activitats adreçades a enfortir l’activitat econòmica local vinculada a la gastronomia i al turisme sostenible de proximitat.

Entre aquestes activitats cal destacar:

– Suport a la difusió i promoció xarxa de restaurants locals “El Prat Degusta’l”, composada per 18 restaurants locals que elaboren una cuina amb producte autòcton, el pollastre pota blava i la carxofa Prat.

– Campanyes i activitats gastronòmiques en el marc de la Fira Avícola i de la Festa de la Carxofa.

– Jornades i fòrums de promoció del turisme de proximitat.

El suport del Grup Damm a aquestes activitats suposa el compromís responsable d’una empresa del municipi amb els valors del territori i de la ciutat i amb la generació d’una activitat econòmica sostenible i basada en recursos endògens.

El Grup Damm ha imposat la seva candidatura al Consell d’Administració de Pescanova amb el suport del 70,82% de l’accionariat a la Junta d’Accionistes celebrada enahir a les instal·lacions de la pesquera a Chapela (Pontevedra)

La candidatura liderada per Grup Damm per formar Consell d’Administració, que ha comptat amb el suport dels fons Luxempart i Iberfomento, entre d’altres, està integrada per José Carceller, representant del propi Grup Damm; Françoise Tesch, com a representant de Luxempart; Fernando Herce Meléndez, que representarà a Iberfomento en substitució del dimitit Pérez-Nievas; l’independent Yago Méndez i tres independents més que s’estrenaran al Consell de Pescanova. Són Juan Manuel Urgoiti, actualment conseller independent d’Inditex, i nou president de Pescanova, segons es va oficialitzar ahir a la Junta Extraordina celebrada a continució de la Junta d’Accionistes; Luis Miguel Sánchez-Merlo i Ángel Legarda.

La llista de Damm s’ha imposat així en primera votació a la liderada pel fons d’inversió Cartesian al costat de l’associació d’accionistes minoritaris Aemec. Una vegada finalitzada la votació, Cartesian ha presentat una queixa formal davant el notari que presideix la Junta i Javier Cremades, en representació d’Aemec, i ha anunciat que Aemec es reserva el dret d’impugnar la Junta.

Per la seva banda, Deloitte, en el seu paper d’administració concursal, ha anunciat que descarta abocar a Pescanova a un procés de liquidació, i ha assegurat davant la Junta d’Accionistes la viabilitat del grup, que hauria aconseguit unes vendes netes de 700 M€ durant els set primers mesos de 2013, presentant un Ebitda favorable.

Cal assenyalar que el nou Consell d’Administració de Pescanova continua suspès en les seves facultats d’administració i que, segons s’ha afirmat en diferents ocasions des de Grup Damm, es tracta d’un consell provisional, que hauria de ser revisat una vegada se superi el procés concursal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here