La trobada socialista es va celebrar ahir a la pineda de Gavà, a l’acte que dóna inici al curs polític per al PSC. El secretari general del PSOE va asistir-hi i va defensar el model federal davant l'”immobilisme” del PP i “el ball avant i enrere” de CiU. Per la seva banda, Navarro va convidar a Rajoy a sumar-se a la petició de reforma de la constitució espanyola perquè així “almenys farà alguna cosa”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va instar ahir a Mariano Rajoy i a Artur Mas a “acudir als socialistes espanyols i catalans” per “alliberar-se de les pressions dels extrems” i solucionar la “crisi territorial” oberta entre Catalunya i l’Estat.

Durant la seva intervenció a la Festa de la Rosa del PSC, que es va celebrar ahir diumenge a Gavà i a la que assisteix per tercer any consecutiu, Rubalcaba va declarar que el PSOE i el PSC estan “disposats a dialogar per seguir vivint junts”.

Rubalcaba va fer una ferma defensa del model federal que els socialistes van abraçar a la convenció de Granada. Aquesta és, va dir , una alternativa a l'”immobilisme” de Rajoy i “el ball avant i enrere” de Mas dins l’espai sobiranista.

Per la seva banda, primer secretari del PSC, Pere Navarro, va demanar al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que intensifiqués els contactes amb els partits catalans i espanyols per buscar una solució a les relacions de Catalunya amb l’estat espanyol.

“Quan els governs no actuen, l’oposició ha de prendre les regnes”, va declarar Navarro en la seva intervenció a la Festa de la Rosa del seu partit i davant del mateix Rubalcaba.

Pel que fa a la carta que Rajoy va fer arribar aquest dissabte al president de la Generalitat, el líder del PSC va afirmar que la missiva “deixa moltes portes obertes”. “Li diria que una de les portes és que vingui amb nosaltres a canviar la constitució espanyola”, va sentenciar.

Abans de de Rubalcaba y Navarro, van intervenir a la Festa de la Rosa l’alcalde socialista de Gavà, Joaquim Balsera, y la secretaria de Política Europea del PSC i directora de la Fundació Rafael Campalans, Esther Niubó.

L’alcalde de Gavà va obrir el torn d’intervencions a la Festa de la Rosa defensant una “Catalunya integradora”. En la seva intervenció, Balsera va defensar els valors socialistes i el seu tarannà conciliador que els fa capaços de “construir des de les dificultats” i va mostrar-se a favor de “crear un nou status units amb Espanya dins un projecte federal” tot argumentant que l’objectiu “és sumar i resoldre els problemes des del diàleg i la pau”.

Balsera va destacar també el paper dels ajuntaments en la prestació dels serveis socials i va exigir que “no es retallin competències als ens locals perquè és on resideix el poder democràtic”.

Per la seva banda, la Secretària de Polítiques Europees, Esther Niubó, va insistir en la importància de votar en les imminents eleccions europees, doncs “no hem de donar l’esquena a Europa, hem de treballar per guanyar a la dreta i recuperar l’Europa solidaria q necessitem”. També va recordar que “els i les socialistes som els únics que podem donar la volta a aquesta situació”. Només una “majoria de progrés, una majoria d’esquerres, pot ajudar a superar aquesta situació”, va dir.

Segons l’organització, la Festa de la Rosa d’enguany va resultar tot un èxit de participació, ja que va omplir la Pineda de Gavà amb més de 20.000 persones, segons informa el PSC del Baix Llobregat.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here