Un comandament policial diu que es va fer amic d’un confident i de l’encarregat del Saratoga quan ja no era policía. La fiscalia demana fins a 44 anys de presó per als agents, els advocats mitjancers i els propietaris dels establiments i l’inspector de la policia estatal diu que va “corrobar” que els seus caps sí estaven en nòmina dels bordells per avisar-los abans de les batudes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n dels amos del macroprostíbul de Castelldefels (Baix Llobregat) Saratoga ha admès aquest dimarts que al seu local, al que ell anomena ‘hotel’, hi havia prostitutes que no tenien els papers en regla i eren immigrants irregulars.

Raul P.S. ha dit que sabia que hi havia dones que no tenien permís per residir i treballar a l’estat, perquè en cada batuda policial se n’hi trobaven. Tot i així, ha assegurat que qualsevol dona que treballava allà era “seleccionada” pel seu físic i se li feia una fitxa mitjançant el seu passaport.

El macrojudici contra policies acusats d’extorsionar els propietaris dels prostíbuls Riviera i Saratoga de Castelldefels es va reprendre aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona, després que al juliol ja es fessin dues sessions per a les qüestions prèvies. El procés s’allargarà fins al gener.

Es jutja una vintena d’acusats, entre policies, advocats i responsables dels establiments que haurien participat en una trama per evitar inspeccions d’estrangeria als locals a canvi de diners i luxosos regals als agents.

El principal acusat d’extorquir els prostíbuls Riviera i Saratoga, l’excap de la Brigada d’Estrangeria de CNP a Barcelona, José Javier M.P., ‘Jordi’, va declarar aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona que “mai va cobrar diners” per part dels dos prostíbuls.

Quan va proposar als propietaris dels dos bordells “cobrar la meitat” del què pagaven als seus caps a canvi d’avisos abans de patir batudes, ho va fer “per investigar”.

A través d’un confident, Gutíerrez Carbajo, havia “corroborat” que els expolicies Andrés O.B. i Ignacio L.G. i el comissari Luis G.G. sí estaven en nòmina dels prostíbuls. La fiscalia demana penes de presó de 44 anys per ‘Jordi’, de 21 per Luís G.G. i de 17 per Andrés O.B.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here