El reglament intern del consistori liderat per Antoni Balmón no permet “presentar mocions sobre assumptes que excedeixin de la competència municipal”. Aquest reglament no ha afectat tan sols a la moció sobre el Dret a Decidir, sinó a qüestions tan diverses com el rebuig de la Llei Wert o les mocions de suport a les vagues generals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l PSC de Cornellà ha rebutjat, fent ús de la seva majoria absoluta, una moció que CiU volia presentar al Ple d’aquest dijous per demanar l’adhesió del municipi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Malgrat que la proposta de debatre la qüestió al Ple va ser acceptada per ICV i el PP en la sessió prèvia de la Junta de Portaveus, la moció va ser finalment tombada pel PSC d’acord amb l’article 133 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) on es diu que “no es poden presentar mocions sobre assumptes que excedeixen de la competència municipal”.

Pel mateix criteri, el PSC ha retirat moltes altres mocions de temes tan diversos com la unitat d’Espanya, el rebuig a la llei Wert o el suport a la vaga general. També va aplicar-se aquest criteri a la moció presentada pel grup municipal de Convergència i Unió per votar l’ingrés de Cornellà a l’AMI (Associació de Municipis per a la Independència) al febrer de 2012, que tampoc va passar de la junta de portaveus.

“L’Alcalde Balmón afirmava fa dos dies que el seu partit no pensa abandonar el dret a decidir, i avui no es deixa que es debati al Ple del seu municipi”, afirma Jordi Rosell, portaveu de CiU a l’Ajuntament de Cornellà, partit que va presentar la moció que demanava l’adhesió formal al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, com tants municipis i entitats han fet en les darreres setmanes.

Per la seva banda, Arnau Funes, regidor i cap de llista d’ICV a la ciutat baixllobregatina, ha declarat que “la interpretació que fa el PSC de Cornellà del ROM, ha limitat darrerament posicionaments contra la Llei Wert, per una nova llei electoral, o a favor del català a l’escola, així com el suport a vagues i mobilitzacions ciutadanes”. Per al també coordinador comarcal d’ICV, “el PSC de Cornellà limita així, tant la participació ciutadana, com el legítim debat democràtic”.

Funes és l’únic regidor de l’oposició que va ser present l’any 2000 al debat sobre el ROM, per al regidor una “imposició” a causa de la majoria absoluta del PSC.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here