La campanya de divulgació del seguiment de la migració a Collserola arriba a la seva vint-i-cinquena edició. Va començar el 7 de setembre i finalitzarà el 6 d’octubre. Ara, som al moment àlgid, amb més observacions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es del turó de la Magarola, una talaia privilegiada, es poden observar aquests dies diferents espècies de rapinyaires, i altres aus planadores, viatjant cap a terres africanes seguint la ruta anomenada ‘via litoral de migració’.

Durant el mesos de setembre i d’octubre, ornitòlegs experts fan l’enregistrament de les observacions. Els caps de setmana i festius, entre les 10h i les 13h, es reforça el seguiment amb un segon observador que ajuda als visitants a identificar les diferents espècies que sobrevolen la el turó.

L’any passat es varen poder observar més de 1500 ocells migradors, dels quals l’aligot vesper, amb 379 albiraments i el xoriguer, amb 349, varen ser els més abundants.

La campanya es desenvolupa tant pel seu interès científic com per l’afany de divulgar aquest fenomen. Aquest és el vint-i-cinquè any seguit d’observacions, per aquest motiu des dels centres del Parc es faran petites activitats per convidar als visitants a participar d’aquesta proposta. També es podrà adquirir una samarreta commemorativa.

Al web del Parc podeu consultar les dades actualitzades de les espècies observades – tant d’aquesta campanya com de les anteriors -, així com descarregar diferents materials divulgatius a més d’un mapa amb la localització del turó.

L’últim dia de campanya, el 6 d’octubre, coincideix amb el ‘Dia Mundial dels Ocells’ que es celebrarà al Centre d’Educació Ambiental Can Coll amb tallers i activitats per a totes les edats. No us podeu perdre aquest espectacle! Porteu prismàtics.

 

Font: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here