Sant Boi va centrar la reflexió del Dia Internacional de la Pau en el paper dels Drets Humans i de l’activisme com a fonaments de la pau. La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, i el director del Centre Exil a Barcelona, Jorge Barudy, van participar en la taula rodona “Fonamentals: Drets Humans i activisme” que es va celebrar el 20 setembre a Can Massallera

Tot seguit va tenir lloc la projecció del documental La Plataforma, produït per Namuss Film i Sicom TV, on es reflexa la lluita que ha desenvolupat la PAH a favor del dret a l’habitatge.

Els convidats a la jornada, Jorge Barudy i Ada Colau, són dues veus fonamentals en la defensa d’aquests drets. Jorge Barudy és neuro psiquiatre, psiquiatre infantil, psicoterapeuta i terapeuta familiar i formador reconegut per l’Associació Europea de Teràpia Familiar (EFTA). Ada Colau és una activista social i assagista catalana reconeguda per ser portaveu i cofundadora de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barcelona, i portaveu de l’entitat a escala estatal.

Drets fonamentals

La taula rodona “Fonamentals: Drets Humans i activisme” va generar un espai de reflexió ciutadana entorn l’impacte que ha tingut la gestió de la crisi en l’Estat del Benestar, des d’una perspectiva dels Drets Humans. Fonamentals són els drets que s’estan qüestionant cada vegada més, com a resposta a l’actual context de crisi econòmica. Que es qüestionin els drets fonamentals, els recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, comporta que es posi en qüestió no sols els principis de l’estat social i del benestar, sinó també el que ha de ser el punt de partida de l’organització social i política de la nostra societat.

Sant Boi, 10 anys commemorant el Dia Internacional de la Pau

L’ONU va establir el Dia Internacional de la Pau, l’any 1981, com a celebració anual de no violència i cessament del foc a nivell mundial. Amb la commemoració del Dia Internacional de la Pau, l’Ajuntament de Sant Boi assumeix per desè any consecutiu el seu compromís de treballar per una cultura de pau fonamentada en la justícia social i en el respecte als Drets Humans. Enguany, la proposta va girar en torn els drets humans entesos com a pilars bàsics (fonamentals) per aconseguir la pau positiva, aquella que més enllà de l’absència de la guerra, garanteix la dignitat i el respecte a totes les persones.

 

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here