El Consell Comarcal del Baix Llobregat, en col•laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, posa en marxa un projecte innovador vinculat a la recol•locació laboral de persones aturades dins del sector turístic. A través de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, l’Ajuntament de Corbera serà un dels que participarà en el projecte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Consell ha posat en marxa un projecte innovador, el “Pla de competitivitat del sector turístic del Baix Llobregat: innovació i ocupació”, que combina actuacions de suport i dinamització del sector amb actuacions de foment de l’ocupació.

Aquest projecte es fonamenta en la necessitat existent a la comarca de dinamitzar l’activitat econòmica per tal de generar i fomentar la crea de noves ocupacions per reduir el nombre de persones aturades, i també, actuacions de suport i dinamització de sectors econòmics que siguin tractors i/o dinamitzadors de l’activitat del territori, com és el cas del turisme dins del Baix Llobregat.

El projecte, a més de la dinamització del sector turístic, mitjançant accions que millorin i promocionin la seva posició dins de les activitats turístiques del país, també es planteja com una experiència pilot per tastar un projecte integral d’ocupació, que serveixi per recol•locar a persones aturades que provenen de sectors en crisi, com ara la construcció i la indústria, cap a sectors que tot i la situació de conjuntura desfavorable actual, mostren indicadors positius de creixement, tant productiu com d’ocupació.

Així, es vol aprofitar el potencial del sector turístic per oferir oportunitats d’ocupació a persones aturades, i d’una altra banda, posar a disposició de les empreses turístiques de la comarca, persones qualificades per treballar-hi.

Corbera

Aquest projecte pretén formar 30 persones aturades (preferentment de llarga durada) d’entre 30 i 50 anys procedents dels sectors de la indústria i/o de la construcció, per tal de qualificar-les per treballar en empreses del sector turístic.

Les especialitats formatives més demandades per les empreses del sector i les que s’impartiran són les d’ajudant de cambrer/a i de personal de neteja (que inclou formació de cambrer/a de pisos).

Les sessions informatives i el procés de selecció es portaran a terme entre el 23 i el 30 de setembre. Si esteu interessats/des en participar en el procés de selecció i/o en rebre més informació, podeu adreçar-vos a:

Servei d’Orientació i Acompanyament Laboral i Formatiu (SOAL)  C/ La Pau, 3  08757 Corbera de Llobregat a/e: ocupacio@corberadellobregat.cat  Tel.: (+34) 93.650.02.11  Fax: (+34) 93.650.06.62  Horari: de dilluns a divendres de 8 a 15h

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here