L’Ajuntament baixllobregatí va iniciar abans de l’estiu el projecte per convertir l’antiga vinya de Cal Pepus en horts municipals. El terrenys s’estan condicionant amb la desbrossada de les males herbes, l’arrencada de soques, l’adequació de les feixes i el tancament perimetral del terreny, entre d’altres actuacions. L’objectiu és donar possibilitats als papiolencs de conrear les seves pròpies parcel·les en uns terrenys municipals que fins ara es trobaven en desús

L’Ajuntament va crear un equip de treball multidisciplinar format pels tècnics de Medi Ambient, Urbanisme, Serveis Socials i Secretaria del mateix Ajuntament del Papiol per dissenyar la implementació d’aquests horts municipals, un projecte demandat per la població amb què l’Ajuntament se sent molt còmode, ja que segueix la línia duta durant els últims anys d’afavorir i potenciar tots aquells projectes que ajudin a millorar l’entorn natural del poble i a preservar el medi ambient.

Bones pràctiques

Els horts municipals seran d’agricultura ecològica, és conrearà optimitzant els recursos naturals sense utilitzar productes químics de síntesis o organismes genèticament modificats (ni per abonar ni per combatre les plagues), aconseguint d’aquesta forma obtenir aliments orgànics a la vegada que es conserva la fertilitat de la terra i es respecta el medi ambient, tot això d’una manera sostenible i equilibrada.

Alhora, s’aplicaran mesures eficients per a l’estalvi d’aigua i energia als conreus i s’instal·larà un compostador comunitari per a garantir la correcta gestió dels residus i tancar el cicle de la matèria orgànica a la mateixa finca. Aquest adob s’abocarà a les mateixes parcel·les de conreu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here