Els treballadors i treballadores rebutgen el pla de viabilitat que suposa acomiadar 1.900 persones i reduir sous fins al 45%. La marca té oficines al Baix Llobregat, que dónen feina a 150 persones que s’encarreguen de tasques administratives a les oficines d’Esplugues de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es plantilles de les plantes de Panrico, van decidir dissabte en sengles assemblees convocar vaga indefinida fins que l’empresa no pagui el sou de setembre.

En el cas de Catalunya, tal com ha manifestat el president del comitè intercentres, Leonardo Rodríguez, la decisió d’aturar la producció, es va prendre en una reunió a la que van assistir bona part dels treballadors i treballadores de la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, unes 200 persones.

A Catalunya hi treballen unes altres 150 persones que s’encarreguen de tasques administratives, a les oficines que la marca té a Esplugues.

La data en què començaria la vaga encara no està clara, malgrat que en alguns mitjans ha transcendit que podria ser el 7 d’octubre. En tot cas, Pedro Izquierdo, membre de CCOO a la planta catalana del grup, ha assegurat a l’ACN que si l’empresa no respira, començarà “d’immediat”.

El sou de setembre és la prioritat dels 4.000 treballadors de Panrico, però després vindrà la negociació del pla de viabilitat de la firma, que inclou 1.900 acomiadaments i reduccions de sou de fins al 45%.

La decisió de fer vaga a Catalunya s’explica doncs, segons fonts laborals, pel malestar que l’impagament de salaris i el pla de reestructuració han causat a la plantilla; així com per la falta de concreció de la informació sobre la duríssima reestructuració.

Les seccions sindicals de CCOO i UGT a Panrico van rebutjar l’impagament temporal de nòmines. A través d’un comunicat conjunt, van criticar la forma de fer arribar aquesta decisió als empleats, amb un “escarit comunicat” i “sense que prèviament s’hagi donat explicació alguna als representants legals”.

Ambdues seccions sindicals alertaven aleshores, que s’havia de negociar una solució amb els comitès d’empresa i les seccions sindicals intercentres.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here