El Consell Comarcal del Baix Llobregat critica la “manca de voluntat política” de l’Estat per acabar una obra que equival a “10 km d’AVE”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls pressupostos generals de l’Estat pel 2014 deixen a zero la partida per a la variant de la N340 a Vallirana, al Baix Llobregat.

Fa 25 anys que el municipi de Vallirana reclama unes obres que han de servir per millorar la mobilitat i la comunicació del municipi. Des de l’inici de la construcció de la variant el 2004, les obres han estat diverses vegades aturades, la última, a causa de la crisi, el 2011. Amb un cost inicial previst de 172 milions d’euros per un tram de 2,2 km, actualment només queda pendent acabar d’excavar 800 m de túnel per valor de 77 milions.

El ministeri de Foment tampoc preveu cap partida pel 2015 i retarda fins el 2016 la previsió per reprendre l’obra iniciada el 2003 i diverses vegades aturada.

Després de destinar 8,5 milions d’euros en els comptes del 2013 per pagar factures pendents a proveïdors, l’Estat incorpora una partida de 23,6 milions pel 2016, una segona de 25,3 milions pel 2017 i retarda el final de l’obra al 2018, un any més tard del que preveia l’any passat.

La mala notícia ha aixecat les crítiques del Consell Comarcal qui considera la decisió una qüestió de “manca de voluntat política”. Al mes de juliol els vicepresidents del Consell Comarcal, Lourdes Borrell i Jordi Milà, es van traslladar fins al Ministeri de Foment a Madrid per reunir-se amb Manuel Niño, secretari general de Infraestructures per tractar dels diferents projectes competència de l’Estat aturats o pendents d’iniciar-se a la comarca; entre ells el conflictiu tema de la variant de Vallirana. A més, en el Ple comarcal del 22 de juliol es va aprovar una document de proposta titulat “Millora de la mobilitat sostenible a la comarca del Baix Llobregat”, on es defensava la necessitat de la finalització de les obres.

La Comissió de Treball per la Variant ja va convocar la ciutadania a manifestar-se per reivindicar la represa de les obres de la variant de Vallirana, després que al juliol es conegués la noticia del seu nou endarreriment. (s’ampliarà amb reaccions)

La Comissió demana la màxima participació a les mobilitzacions -com la que es va dur a terme al juliol tallant la N340-, per fer evident el malestar de la població davant la lamentable situació de la variant de Vallirana. Cal recordar que la Comissió està formada per tots els partits polítics del consistori municipal i per una representació de la ciutadania.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here