El dispositiu especial en l’àmbit rural que, de mitjan maig a finals d’agost, han dut a terme els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell, juntament amb els Agents Rurals, les Policies Locals del Baix Llobregat Nord i el Cos de Vigilants de Castellví de Rosanes, ha aconseguit disminuir els furts i robatoris al camp durant els mesos indicats, motiu pel qual se’n fa un balanç positiu

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons les dades fetes públiques per Mossos d’Esquadra, els delictes i faltes conta el patrimoni en zones agrícoles s’han reduït un 22% respecte a l’estiu del 2012 i, en el cas dels robatoris amb força, aquesta disminució ha assolit el 65% en relació al 2012.

La regidoria de Seguretat Ciutadana de Castellví de Rosanes, per la seva part, valora també com a profitós aquest dispositiu conjunt dels diferents cossos, que ha donat cobertura a les zones agrícoles del municipi i que ha aportat a més una major tranquil·litat i sensació de seguretat a la pagesia local al llarg de la campanya de recollida de la fruita.

L’objectiu del dispositiu, precisament, era tant el de prevenir els furts i els robatoris –tal com han recollit les dades indicades anteriorment- com el d’incrementar la sensació de seguretat de la pagesia del territori.

El grup de Policia de Proximitat-Rural de la comissaria de Martorell ha efectuat més d’un centenar de contactes d’atenció i dues xerrades sobre seguretat en l’àmbit rural coincidint amb la campanya, de manera que s’han pogut recollir de primera mà les necessitat i demandes de la gent vinculada a la pagesia i el coneixement del territori.

Mossos d’Esquadra afirma que tant els comandaments policials com el teixit agrícola en general han fet una valoració positiva del dispositiu i la pagesia, afirmen des de Mossos, ha demanat que hi hagi continuïtat en aquest treball arran dels resultats assolits.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here