La segona edició del BCN AirSim Meeting es va desenvolupar al campus de la Universitat Politècnica durant aquest cap de setmana. L’esdeveniment, que va incloure activitats obertes al públic, pretenia donar a conèixer l’aviació a través de la simulació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés d’estrenar-se l’any anterior amb gran èxit, segons l’organització, l’esdeveniment ha tornat a congregar, al Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) a Castelldefels, nombrosos professionals del sector aeri que van impartir tallers i activitats per a tots els públics.

El BCN AirSim Meeting 2013 va donar cabuda a tota mena de disciplines: la simulació aèria, l’spotting (una afició que fusiona l’aviació amb l’art de la fotografia), i l’aeromodelisme, entre d’altres. Tot plegat emmarcat en un programa d’activitats que va oferir conferències, exhibicions, tallers, visites i exposicions.

Enguany, a més, acollia la presentació de dos llibres: Els aeroports d’Espanya, escrit per Carlos Medrano (exdirector d’Aena), i El temps vist des del cel, del pilot Jordi Martín i del meteoròleg de TV3, Francesc Mauri.

Una de les activitats més destacades es va celebrar dissabte 5 d’octubre al matí, després de l’acte inaugural; una taula rodona on professionals de diferents àmbits (aeroports, aerolínies, controladors aeris, entre d’altres) que van debatre sobre la situació actual i les perspectives de futur del transport aeri a Espanya.

El diumenge va tenir lloc un debat sobre la relació entre aerolínies i passatgers. Quatre experts en dret aeronàutic van debatre sobre els aspectes tan polèmics com els retards, les cancel·lacions, el ‘overbooking’…

Durant tot el cap de setmana, els assistents van poder participar en el ‘Smooth landings challenge’. Les instal·lacions de l’EETAC van acollir aquest concurs en el qual els pilots virtuals van poder exhibir la seva destresa als comandaments d’un avió Cessna 152. Aquest va ser un dels grans simuladors que van estar a la disposició del públic en l’esdeveniment.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here