La festa promourà alguns dels grups i cantautors locals més reconeguts en el concert “Sant Feliu Sona” de dissabte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es de demà dijous 10 i fins al diumenge 13 d’octubre, Sant Feliu acull una nova edició de la Festa de Tardor, una de les cites festives més emblemàtiques de la ciutat. El programa d’activitats inclou actes a cadascun dels barris amb propostes per a tots els públics per tal que la festa es pugui viure amb intensitat a tota la ciutat.

Enguany el cartell de la festa fa al·lusió a la llegenda que recull el conte de “La Garsa de Sant Feliu i les malifetes del malvat Banyetes” segons la qual la Torre de la Presó era l’edifici on els vilatans guardaven l’anell màgic de la ciutat, un tresor que havia estat un regal de la princesa Violant de Bar. Fent honor en aquesta llegenda, la imatge del cartell té com a protagonista la Garsa de Sant Feliu i l’anell màgic.

Dijous 10, a les 19.45 h, s’inicia oficialment la celebració amb el lliurament del Mocador d’Honor des del balcó de l’Ajuntament a Albert Moya per la seva contribució en la consolidació de la Festa de Tardor com un espai de participació ciutadana. A continuació, trabucaires, diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties començaran el tradicional seguici, una cercavila popular pels carrers de la ciutat.

Divendres 11, tindrà lloc un dels actes de foc que més atrau la mainada, el correfoc infantil que s’iniciarà a les 18 h a la pl. Estació. La música i el ball caracteritzaran la X Mostra Internacional de Folklore Tradicional, que es podrà veure a la pl. Lluís Companys, a partir de les 19.30 h. A la nit, l’oferta d’activitats és més que variada i inclou humor, teatre i varietats, així com l’actuació de l’orquestra La Montecarlo i discomòbil, tot repartit en diversos espais.

Dissabte 12, tindrà lloc la tradicional bicicletada, amb sortida i arribada a la plaça Alfons Comín, a les 10.30 h, pels infants de fins a 11 anys i, a les 11 h, pels més grans de 12 anys. A part, durant tot el dia, tant dissabte com diumenge, el passeig del Comte de Vilardaga del Mas Lluí recordarà l’Edat Mitjana amb motiu del Mercat medieval. A les 12 h s’iniciarà la cercavila de gegants i bastoners que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat. La febre castellera es podrà viure en la tradicional Diada castellera, que tindrà lloc al davant del Casal de la Gent Gran a partir de les 17.30 h. A partir de les 19 h s’iniciarà la tabalada i la cercavila dels grups de percussió, com a acte previ a l’inici del correfoca la pl. Vila. El concert de la Festa de Tardor d’enguany, sota el nom “Sant Feliu Sona” aplegarà alguns dels grups i cantautors locals més reconeguts com ara Cybee, Ramon Mirabet, Sibaris, The Penguins i el DJ’@Albert. Serà un concert gratuït a la pl. Lluís Companys.

El diumenge 13, a partir de les 9 h del matí, els trabucaires faran sortir tothom del llit a força de soroll. Durant tot el matí, els aficionats als vehicles de motor podran fer un tomb pels jardins del Palau Falguera i contemplar la concentració de cotxes i motos antigues que organitza el Motor Clàssic Sant Feliu. Els geganters de Sant Feliu i els de l’ACF, acompanyats d’altres colles convidades, protagonitzaran la cercavila de gegants que omplirà els carrers a partir de les 12 h.La fira d’adopció d’animals s’instal·larà un any més a la pl. Vuit de març per intentar trobar una família a gossos i gats abandonats. A les 18 h s’iniciarà la cercavila del Mil·lenari que iniciarà el seu recorregut als jardins del Palau Falguera i també es posarà en marxa la Fest&Ball, una proposta musical que ambientarà la pl. Lluís Companys. El flamenc de Chicuelo envairà l’Ateneu Santfeliuenc, a partir de les 19 h, en el marc del concert del ContraBaix. Més tard, a les 20 h, la plaça de la Salut acollirà una nova edició de la Nit de foc amb els Diables de la Salut. A les 22.15 h el concert de fi de festa, a càrrec del grup Trimendos de la comissió Posa-me’n un! posarà punt i final a la celebració a l’espai exterior de La Nau, Cultura i Tradicions.

A més, durant tots els dies de festa estarà oberta la fira d’atraccions al carrer Mataró.

Consumicions i tapes a bon preu amb el ‘Canya Sant Feliu’

La Festa de Tardor repeteix aquest any la campanya ‘Canya Sant Feliu’, iniciativa impulsada per l’Ajuntament amb el suport del Consorci de Comerç de Sant Feliu, en què participen més d’una trentena de bars i restaurants de la ciutat.

Tots els establiments adherits a la campanya ofereixen els dies de la Festa, una canya de cervesa i una tapa per només 1,50 €. L’objectiu és promoure el consum als establiments de restauració de la ciutat durant els dies de la Festa de Tardor, i alhora oferir una opció econòmica als ciutadans i ciutadanes perquè puguin gaudir de la celebració al carrer.

La promoció es farà de 13.30 a 15 h i de 20.30 a 22 h.

Més informació: www.santfeliu.cat/festadetardor

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here