El diputat del PPC, Sergio García, va exigir al Parlament la setmana passada, saber “quines actuacions s’estan fent per solucionar el problema”.  García va recordar que “fins i tot hi ha un comunicat del Departament d’Interior que constata que es pot veure afectada la qualitat de les aigües del riu Llobregat “

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l diputat del Partit Popular Català, Sergio García, va denunciar el passat dia 2 d’octubre, que la Directora de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, “ha fet cas omís a les contínues denúncies del PPC entorn de la situació del col·lector de les salmorres d’Esparreguera”. “Volem saber quines actuacions s’estan duent a terme per solucionar el problema , ja que a dia d’avui els diferents grups municipals i els veïns d’Esparraguera es mostren molt preocupats per la falta d’informació que els arriba”, va afegir el diputat després de la compareixença de la directora de Qualitat Ambiental .

Durant la seva intervenció en la comissió de Territori i Sostenibilitat, el diputat popular va recordar que “hi ha un informe de l’Ajuntament d’Esparreguera on diu que es considera necessari que l’empresa Iberpotash i l’Agència Catalana de l’Aigua duguin a terme les actuacions necessàries per millorar l’actual instal·lació del col·lector de les salmorres, ja que regularment es produeixen fugides en el terme municipal d’Esparreguera, entre uns altres, provocant danys i la deterioració del riu Llobregat, externalitats negatives que perduraran durant anys”.

Així mateix , García va manifestar que “el que és més greu és que hi ha fins i tot un comunicat del Departament d’Interior del passat mes de maig , en el qual constata un trencament parcial del col·lector de salmorres en el terme municipal d’Esparreguera”. “Aquest fet produeix que parteix de les aigües que habitualment circulen pel col·lector actualment s’estiguin abocant al riu Llobregat, podent-se veure afectada la qualitat de les aigües del riu Llobregat “, va assenyalar.

En aquesta línia , el diputat del PPC també va recordar que hi ha una moció aprovada per unanimitat a l’Ajuntament d’Esparraguera en què es denuncia “la greu situació de risc on ens porta la deixadesa de l’Agència Catalana de l’Aigua i la inacció de la Generalitat de Catalunya en aquest assumpte lamentable”. García també va explicar que el ple de la corporació “exigeix que es compleixin les obligacions pel que fa al correcte manteniment d’aquest col·lector i que es prevegi de manera immediata una reforma integral del col·lector o si això no és possible, la seva eliminació”.

En l’últim punt de la moció, va recordar el diputat, es demana que l’Agència Catalana de l’Aigua informi de manera constant a les administracions i a les entitats i empreses que operen al territori de les actuacions dutes a terme per solucionar aquest greu problema i del calendari d’aquestes actuacions”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here