La comarca segueix acumulant bones dades relatives a l’ocupació turística. Segons l’Enquesta d’Ocupació Hotelera del Baix Llobregat, l’ocupació durant l’estiu s’ha situat per sobre del 75% de mitjana, esdevenint la més elevada dels darrers 5 anys. Durant el mes de juliol l’ocupació va rondar el 80%, dades que reflecteixen el manteniment d’una constant positiva per a l’àmbit econòmic

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] partir de l’informe que ahir va presentar l’Observatori Comarcal, totes les zones de la comarca, Nord, Centre i Delta, han experimentat un augment pel que fa al promig d’ocupació estival respecte al 2012. Les zones Nord i Centre són les que més creixen en ocupació durant aquest període. Encara que en nombres absoluts les places hoteleres de la comarca es concentren en les zones Centre i Delta, en aquestes zones i durant l’estiu hi ha hagut una ocupació prop del 80 per cent.

Davant d’aquestes dades, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, destaca una tendència: la comarca del Baix Llobregat a banda del turisme de negocis, en creixement continuat durant la resta de l’any, es complementa amb el turisme d’oci, especialment en època estival. Sembla clar que la proximitat a la ciutat de Barcelona i la diversitat de la comarca la fa molt atractiva per a turistes que busquin oci i preus competitius. Segons el Consorci de Turisme aquest creixement progressiu que s’està donant els darrers anys reafirmen que el sector turístic continua sent una aposta estratègica per a la comarca.

Finalment, i pel que fa al perfil del turista que pernocta a la comarca, cal destacar que aquest es divideix al cinquanta per cent entre espanyols i estrangers, tot i que la tendència en els darrers anys ha estat l’augment de les pernoctacions per part del turista estranger. D’aquests últims una mica més del 20 per cent són de nacionalitat francesa, gairebé el 13 per cent procedents de Rússia, nacionalitat que ha experimentat un creixement molt important en els darrers anys passant del 2,4 per cent al 2008 al 12,9 de l’actualitat, seguits per alemanys i anglesos amb una mica més del 8 per cent respectivament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here