Així ho va aprovar en una moció la comissió d’Afers Institucionals, que insta el Govern a negociar amb l’Estat la cessió de la caserna. La reivindicació de l’ajuntament va ser elevada al Parlament per part d’ICV-EUiA, i modelada per les aportacions d’ERC i CiU. El PSC també hi va votar a favor. Per contra, el PPC va votar-hi en contra, argumentant que encara hi ha persones que viuen a la caserna i C’s s’hi va abstenir

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’encàrrec a la Generalitat és el d’aconseguir que la caserna passi a mans de l’ajuntament de Sant Vicenç perquè sigui destinada a habitatge social de lloguer protegit o a qualsevol altre ús social.

El text aprovat exposa que Sant Vicenç dels Horts és el municipi amb major índex d’atur de la comarca del Baix Llobregat i el municipi de la comarca amb una renda per càpita menor. Un dels problemes que afecten a moltes famílies és el de la manca d’habitatge, i la utilització de la caserna de la Guàrdia Civil podria pal·liar el problema de la manca d’habitatge.

Aquesta reivindicació social és assumida per l’equip de govern de l’Ajuntament. D’altra banda aquesta situació es reprodueix a d’altres municipis de Catalunya.

Es té constància de que en d’altres municipis del país, s’han establert convenis per obtenir la cessió, o venda per un preu reduït, de casernes o terreny corresponents a antigues casernes de la Guardia Civil, per ser destinades a la construcció d’habitatge social de lloguer protegit.

La moció aprovada també reclama que l’Estat cobreixi la totalitat de les despeses que representen les casernes i d’altres instal·lacions de titularitat estatal ubicades a Catalunya, de les que no ha cedit l’ús ni a la Generalitat ni als ajuntaments.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here