El Primer Secretari del PSC, Antoni Poveda, i la secretària de Polítiques Socials i ciutadania Lluisa Moret, van denunciar en el Dia Internacional per l’eradicació de la Pobresa, la situació de pobresa en la que es troben molts ciutadans i ciutadanes de Catalunya, que està molt per sota dels standars de benestar

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]oveda va manifestar aquest 17 d’octubre, que “el govern de Catalunya no està governant la situació de crisi que viu el país, en concret en el Baix Llobregat el govern no està portant a terme polítiques de desenvolupament industrials i econòmiques”.

Segons el primer secretari “el territori del Baix Llobregat és estratègic i permet l’impuls de polítiques que no sempre provenen d’aportacions econòmiques, ja que som conscients que tenim una certa limitació donada l’actual situació de crisi, però sí són possibles polítiques actives com urbanístiques, d’emprenedoria, d’econòmia social, etc… que permetrien la creació de llocs de treball i la generació de recursos donat que el Baix Llobregat és una comarca amb un territori extens, amb el port, l’aeroport i multinacionals estratègiques”.

Poveda també va voler deixar clar que “davant les polítiques de caritat de CiU i ERC al govern de la Generalitat, són els ajuntaments els que estan realitzant polítiques actives en àrees de benestar, habitatge, i garantir les necessitats bàsiques alimentàries”.

El PSC també va voler denunciar que quan “més es necessita de la força dels ajuntaments és precisament quan des del govern central es fa una inexplicable reducció de l’administració local posant en perill els seus recursos per continuar ajudant des de la proximitat als catalans i catalanes”

Per últim, la secretària de polítiques socials i ciutadania Lluisa Moret va mostrar la seva preocupació “per la manca de suport del govern, i la falta de resposta als problemes dels ciutadans i ciutadanes”. Moret també va recordar algunes de les accions que estan portant a terme els ens locals per tal de pal·liar aquesta situació, com són la creació de botigues solidàries, programes d’ajuda a l’habitatge, i intentant garantir les necessitats bàsiques alimentàries, especialment dels més petits doncs actualment “el 40% de les famílies que han demanat ajudes de beques al menjador es quedaran fora pel canvis dels requisits que ha establert el govern per a obtenir-ne ajudes”.

Per tancar l’acte, des del PSC es va llegir el Manifest del Dia Internacional de Lluita contra la pobresa i l’exclusió social, tot demanant al govern de la Generalitat “més drets socials i menys caritat”.

Fitxers adjunts:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here