Sant Vicenç dels Horts ha estat la ciutat escollida. Els actes s’emmarcaran en el 50è aniversari de la Colla de Geganters i Grallers del municipi del 10 al 12 d’octubre de l’any vinent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Fira del Món Geganter de 2014 se celebrarà a Sant Vicenç dels Horts. Així es va anunciar aquesta semana a Sallent, al Bages, que enguany ha estat la seu d’aquest esdeveniment, un dels més importants de l’entorn geganter.

La Fira està organitzada per l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i el paper de la colla amfitriona és fonamental perquè l’esdeveniment sigui un èxit. La Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts va haver de fer front a una rival difícil, com és la colla gegantera de Puigcerdà, que l’any que ve celebrarà el centenari dels primers gegants que va tenir el municipi.

La candidatura vicentina va rebre el suport de l’Ajuntament al Ple Municipal de juliol del 2012. Aquest és el reconeixement més important del món geganter que rep Sant Vicenç dels Horts, des que l’any 2008 va ser Ciutat Gegantera.

La Colla de Gegants i Grallers de Sant Vicenç dels Horts, que existeix des de 1964, celebrarà el seu 50è aniversari envoltats d’espectacles, xerrades, exposicions i cercaviles durant els dies 10, 11 i 12 d’octubre de 2014. La Cap del Colla, Paqui Capellades, preveu un cap de setmana “de cultura popular molt al carrer”.

A més, la Fira, que ocuparà la zona de la Vila Vella, comptarà amb espais habilitats perquè els membres de les colles puguin fer els àpats i passar la nit a Sant Vicenç, a més d’un aparcament gratuït pels firaires.

 

Autor de la fotografia: Xavier Navarro

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here