Josep Maria Jujol, fill del genial arquitecte modernista, va participar en una conferència sobre aquesta arquitectura, i va inaugurar una exposició sobre la vessant més artística del seu pare. A més, les persones visitants van poder gaudir ahir d’una visita guiada a la Torre, que es tornarà a oferir al públic, el 10 de novembre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]J[/dropcap]osep Maria Jujol, fill d’uns dels arquitectes modernistes més destacats, va visitar Sant Joan Despí per participar en una xerrada sobre la figura del seu pare i inaugurar l’exposició Jujol, arquitectArtista.

Les activitats formen part de la commemoració, aquest any, de l’inici de les obres de la Torre de la Creu, la primera obra de Jujol a Sant Joan Despí. La mostra, fruit de dos anys de recerca i compilació de material de l’Arxiu Jujol, difon les facetes artístiques d’un Jujol creador i artista més enllà de l’univers de l’arquitectura.

La Torre de la Creu acollirà, fins al 17 de novembre, aquesta exposició en què a través d’escultures, dibuixos, pintures i plafons explicatius descobirem més sobre aquest creador integral.

Una part de l’exposició està dedicada al llegat modernista que Jujol va deixar a Sant Joan Despí, on va ser arquitecte municipal. A més, i el 10 de novembre, a les 12 h, la casa s’obrirà a totes aquelles persones que vulguin participar en una visita guiada per l’exposició i un recorregut per l’emblemàtica Torre de la Creu, que un grup de persones ja va poder gaudir ahir.

Una obra irrepetible

Torre de la CreuLa Torre de la Creu és, juntament amb Can Negre, l’obra més coneguda que l’arquitecte Josep Maria Jujol va deixar a Sant Joan Despí.

Coneguda popularment com Torre dels Ous, en al·lusió a la forma de les seves cúpules, va ser la seva tieta, Josefa Romeu, vídua de Gibert, qui li encarrega aquesta construcció com a residència d’estiueg quan en Jujol tenia només 34 anys.

L’arquitecte hi va abocar tot el seu entusiasme i dissenya un projecte singular que parteix de plantes circulars, fet ja poc habitual. Com va dir el seu fill “en la Torre de la Creu veiem una autèntica obra de Jujol. No vull dir que les altres no ho siguin, però en aquesta va tenir absoluta llibertat de creació, sense el condicionament de ningú. La tieta li va dir: fes la casa al teu gust”.

Les formes corbes estan presents a tot l’habitatge, però les que realment destaquen són totes les que neixen en el tercer pis: són les cúpules i cilindres que componen el fantàstic terrat-mirador revestit de ceràmica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here