Els castellers de Molins de Rei, els Matossers, celebren la seva 11a. Diada de la Colla els propers 26 i 27 d’ocubre. I ho faran no amb una, sinó amb dues actuacions castelleres! En el mateix marc es presentarà, per part de les seves autores, el llibre QU4RTS DE N9U

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap] ls Matossers de Molins de Rei és una colla castellera fundada l’any 2002. Els seus fundadors, Jaume Sanou i Carles Guirado, eren dos joves molinencs amb moltes ganes d’engegar un projecte d’aquest tipus i en poc temps la colla estava formada per més de 100 persones.

La colla va néixer a la tardor de 2002 i va ser apadrinada pels Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de Cornellà i Xics de Granollers. Les seves principals diades son la Diada d’aniversari que van celebrar diumenge passat, la Festa Major de Castellbisbal a finals d’agost, la festa major de Molins de Rei, a finals de setembre i la Diada de la colla a finals d’Octubre.

matossers

El color de la camisa dels Matossers és el marró argila, fent referència al color d’un símbol de la vila com fou el Pont de Carles III anomenat tradicional “Pont de les quinze arcades”, que fou destruït per una riuada i posteriorment enumerat pel govern del dictador per la seva reconstrucció, finalment la reconstrucció d’aquest pont va ser impossible i se’n va construir un de nou que encara perdura.

L’escut de la colla, creat per Mercè Anducas, simbolitza un casteller enfilant-se sobre una roda de molí, el símbol inequívoc de la vila de Molins de Rei.

El nom de matossers prové d’una barreja entre les paraules matosers i matussers. Un matusser és una persona sapastre o maldestra, per altra banda Molins de Rei antigament s’anomenava vila de Matoses, i els seus habitants eren els matosers. Així, per tal de donar un aire tradicional al nom però a més fent un joc de paraules amb el sinònim de sapastre els matossers varen decidir que escriurien el nom amb o i dues esses i farien una barreja dels dos mots.

Aquest cap de semana…

ACTUACIÓ DE VIGÍLIA:

DIA i HORA: Dissabte 26 d’octubre, a les 12.00 h
LLOC: Plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei
COLLES: Castellers de Sant Feliu i MATOSSERS

ACTUACIÓ DE DIADA:

DIA i HORA: Dissabte 27 d’octubre, a les 12.00 h
LLOC: Plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei
COLLES: Colla Jove de Barcelona, Nyerros de la Plana i MATOSSERS

Per complementar les actuacions, i en col·laboració amb l’Ateneu Mulei, també han organitzat la presentació del llibre Qu4rts de N9u per part de les seves autores.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE QU4RTS DE N9U

DIA i HORA: Dimarts 29 d’octubre, a les 19.30 h
LLOC: Ateneu Mulei, carrer Ponent, 15, molt a prop de la plaça de l’Ajuntament

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here