La Xarxa Productes de la Terra estrena nova imatge, fet que consolida l’aposta de la Diputació de Barcelona i les diverses institucions que la conformen, per els productes km0 com a generadors d’un desenvolupament econòmic basat en la sostenibilitat. En el cas de la nostra comarca, hi trobem vinculat el projecte “El camp a casa”, la botiga del Parc Agrari del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]”[/dropcap]Amb l’objectiu d’apropar al consumidor la Xarxa i identificar-la més fàcilment amb els productes locals de proximitat del nostre territori”, tal com va assegurar el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, es va posar en marxa, divendres, la nova imatge de la Xarxa Productes de la Terra, impulsada per la Diputació

Font: Diputació de Barcelona
Font: Diputació de Barcelona

La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària d’ens locals d’àmbit comarcal, impulsada i coordinada per la Diputació de Barcelona amb la finalitat d’enfortir el teixit empresarial de productes alimenaris locals i de qualitat de la terra i el mar de les comarques barcelonines.

El sector de productes alimentaris locals i de qualitat té un elevat potencial de creixement i avui en dia és clarament un sector emergent. Representa una aposta pel desenvolupament sostenible i permet donar valor afegit als productes agraris locals, ajudant a equilibrar el territori i diversificant l’activitat productiva. En alguns territoris de la província pot esdevenir un sector motor, vertebrador i arrossegador d’altres subsectors d’activitat econòmica, amb capacitat de generar ocupació i riquesa.

Aquesta Xarxa dóna cobertura a pràcticament tot el territori barceloní, a través dels seus membres: consells comarcal de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Garraf, el Maresme, Osona, i el Vallès Oriental, el Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà, el Consorci del Lluçanès, el Consorci per a la promoció dels municipis del Moianès i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental.

El camp a casa” al Baix Llobregat

El Camp a Casa és el portal web que permet a consumidors, majoristes o minoristes, la possibilitat de contactar amb els pagesos i les pageses del Parc Agrari que participen en aquest projecte, i poder així adquirir les fruites i verdures que hi produeixen, i respon a la voluntat dels pagesos i pageses del Parc Agrari d’apropar a la gent la riquesa agrícola del Delta i l’exclusivitat dels seus productes, fruit del saber fer de moltes generacions de pagesos que han treballat aquestes terres.

El Camp a Casa respon a la voluntat de promoure un comerç de proximitat i un consum responsable amb el medi ambient. Així, la proximitat productor-consumidor permet, a més d’obtenir un producte molt fresc, no augmentar les emissions de CO2 que es produeixen en importar productes que vénen de molt lluny. La compra de productes de proximitat, a més de ser respectuosa amb el medi ambient, afavoreix el manteniment d’una agricultura de llarga tradició, especialitzada i de qualitat al nostre entorn urbà.

El Camp a Casa és un projecte impulsat pel Parc Agrari del Baix Llobregat, amb el suport de la campanya “Productes de la Terra” del Servei de Dinamització del Teixit Productiu Local de la Diputació de Barcelona. El Parc Agrari té com a finalitat la preservació i gestió de les fèrtils planes agrícoles de la vall baixa i el delta del Llobregat. Formen part del Parc Agrari la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, elConsell Comarcal del Baix Llobregat, la Unió de Pagesos i els 14 municipis inclosos dins de l’àmbit del Parc.

En definitiva, El Camp a Casa et vol portar a casa el productes del camp, amb la confiança d’un tracte directe amb els pagesos, amb la garantia d’origen i de frescor, amb el compromís amb el medi ambient i el territori i amb l’aposta de futur del Parc Agrari.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here