Els treballadors i treballadores de MECALUX  van convocar una concentració ahir, a les portes de les oficines, en contra de la rebaixa salarial que està aplicant l’empresa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es oficines centrals de la multinacional MECALUX, estan situades al Baix Llobregat, al polígon industrial de Cornellà.

La multinacional és una de les companyies capdavanteres al mercat de sistemes d’emmagatzematge. La seva activitat consisteix en el disseny, la fabricació, la comercialització i la prestació de serveis relacionats amb les prestatgeries metàl·liques, els magatzems automàtics i altres solucions d’emmagatzematge. Companyia capdavantera a Espanya, se situa en el tercer lloc mundial en el rànquing del seu sector, amb vendes en més de 70 països.

La protesta de la plantilla d’aquesta empresa va començar ahir a les 13h i va durar fins les 15h, ja que els treballadors i treballadores rebutgen la rebaixa salarial aplicada per la direcció, perquè consideren que no està justificada a la vista dels beneficis anuals de MECALUX.

Segons Comissions Obreres, mil persones treballadores de l’empresa estan afectades per aquesta rebaixa de sous que oscil·la entre el 3 i el 12%, depenent dels seus ingressos anuals.

Els sous per sobre dels 60.000 euros anuals/bruts han patit una reducció del 12% i els més petits, de 28.000 euros anuals bruts, un 3%. La plantilla denuncia que aquesta mesura s’ha aplicat sense consens i demanen que els retornin els seus salaris arran dels beneficis econòmics d’aquests anys a MECALUX.

La protesta d’ahir al migdia pretenia cridar l’atenció de la direcció per tal de què reprengui les negociacions amb els seus treballadors i treballadores.

 

Font: Ràdio Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here