L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprobar a principis de mes la revisió del pla especial del Parc Agrari del Baix Llobregat que pretén impulsar l’agricultura professional i productiva i altres usos com els vinculats al turisme rural

(EUROPA PRESS) –  El Consell Metropolità de l’AMB va donar llum verda a la proposta promoguda pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, que pretén primar els usos agraris i complementaris com la ramaderia, el turisme rural, el magatzem agrícola o la agrobotiga, i que prohibirà les activitats que facilitin la degradació del caràcter agrícola del Parc Agrari.

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, va explicar que “la finalitat és que el Parc Agrari pugui tenir la màxima capacitat productiva i generar renda agrària”.

Entre d’altres mesures, el pla especial preveu la possibilitat de construir magatzems i recursos complementaris com dipòsits per als residus de la producció agrícola o espais per a la reparació del material de treball, com reclamaven els pagesos.

El Parc Agrari del Baix Llobregat ocupa 3.324 hectàrees, el 66% de les quals estan dedicades a l’ús agrícola tot i que hi ha 192 hectàrees de camps abandonats i 322 d’activitats no agrícoles.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here