CDC justifica la decisió de Castelldefels per “motius nacionals” i insinua que mantindrà el suport al PP en temes locals. De totes maneres, fonts de l’ajuntament asseguren que el pacte no s’arribarà a trencar, tot i que s’ha iniciat un procés que serà llarg i que no se sap ben bé on acabarà

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l portaveu del grup municipal de CiU a Castelldefels, Francisco Javier Amate, assegurava ahir que la decisió de l’assemblea de CDC de trencar el pacte de govern amb el PP és per raons de caire nacional: “Ens costa ser al govern amb un partit que no admet el dret a decidir”.

Per la seva banda, el regidor d’UCD al consistori, David Grau, va evitar la polèmica i es va limitat a dir que “a hores d’ara” no coneix “cap decisió”.

Tant si acaba sent dins o fora del govern -ara CDC traslladarà la decisió de l’assemblea al grup municipal de CiU-, Amate insinuava que el suport al PP continuarà en temes d’abast local: “Estem orgullosos de la feina feta i no volem una ciutat ingovernable”.

No obstant, fonts de CDC diuen que al marge del debat sobiranista, tampoc els agrada la forma de governar del PP, que discrepen en projectes com la remodelació del Passeig Marítim. A més, assenyalen que la decisió de pactar amb el PP la van prendre dos regidors que van abandonar el govern i al juliol van ser expulsats de CDC.

Però sembla que aquesta situació està obrint una altra esquerda a CiU. Una esquerda entre la direcció i les bases del partit, doncs sembla que és la militància de CiU a Castelldefels qui exigeix que s’abandoni el pacte amb el PP. Però a la vegada una esquerda entre CDC i Unió, ja que la 2ª s’ha sentit totalment fora d’aquest procés que ha liderat en solitari Convergència.

El secretari general d’UDC, Josep Maria Pelegrí, va criticar ahir obertament la forma com el grup municipal de CDC a Castelldefels ha decidit trencar la coalició de govern municipal amb el PP. “Les coses s’han de fer corporativament” i “lo lògic”, va afegir, és que les decisions es prenguin “de forma conjunta” en el sí de la federació, va dir en declaracions ahir al matí a la Xarxa Ràdio.

Pelegrí va reconèixer que aquest fet posa de manifest “la necessitat de millorar el diàleg” a CiU Castelldefels i va lamentar que per manca d’aquest diàleg “ara la pilota estigui a la teulada del regidor d’Unió” qui, segons va afirmar, li consta que “no està massa descontent de la tasca feta des del govern municipal”.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here