La Fiscalia alerta d’un augment d’agressions d”skinheads’ i grups d’ultradreta i les denúncies per discriminació per raó d’origen, raça i ètnia ja superen el 50%. De les 226 denúncies de tot Catalunya, el Barcelonès, amb 80; el Vallès Occidental, amb 32, i el Baix Llobregat, amb 12 denúncies; són les comarques on s’han denunciat més fets delictius d’aquest caràcter

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona va alertar fa uns dies, d’un augment al 2012 de les agressions de grups d”skinheads’ i d’ideologia d’ultradreta contra “víctimes escollides pel seu origen, raça, ètnia o ideologia”, recull la seva Memòria anual.

Segons aquest informe coordinat pel fiscal Miguel Aguilar, s’ha detectat “un major nombre d’agressions físiques” produïdes per grups d’ultradreta, per la qual cosa la Fiscalia ha recomanat incrementar la formació sobre aquests grups, particularment quan actuen per trames organitzades.

La memòria també informa que el nombre de procediments judicials coordinats per aquest servei ha augmentat “sensiblement” respecte al 2011 -de 106 s’ha passat a 120-, tot i que la Fiscalia ha precisat que és difícil saber si es deu a un increment real del nombre de fets delictius o a un augment de les denúncies.

Respecte als fets delictius motivats per l’odi i la discriminació sobre els quals s’ha presentat denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, destaquen els relacionats amb l’origen nacional, racial i l’ètnia, amb 116 denúncies al 2012, que representen el 51,3% del total.

En menys grau, destaquen 54 denúncies per discriminació per orientació política -el 23,89%- i 34 per homofòbia, que són el 15% del total de denúncies.

El Barcelonès, amb 80; el Vallès Occidental, amb 32, i el Baix Llobregat, amb 12 denúncies són les comarques on s’han denunciat més fets delictius d’odi i discriminació, amb de 226 a tot Catalunya, unes xifres semblants a les del 2011.

La Fiscalia va destacar també l’augment dels delictes de provocació a l’odi, violència i discriminació que es realitzen a través d’internet i xarxes socials, plataformes des de les que es difonen idees, fotografies, vídeos i música que “justifiquen el genocidi” i fomenten odi entre cultures i formes de pensar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here