El 15 de setembre es van iniciar dos tallers amb títol ‘Repensar el sistema d’espais lliures Serra de Collserola – Serra de Galliners’ de l’escola Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) – Universitat de Barcelona. Els dos tallers, de 40 estudiants, reflexionen i proposen projectes, accions i models de gestió al sistema d’espais lliures Collserola – Galliners

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l taller es va iniciar amb una sèrie de conferències-debats amb tècnics municipals, biòlegs, economistes, arquitectes, associacions locals, etc.

Dins d’aquest marc, el 2 d’octubre hi va participar el Director Gerent del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per explicar la gestió del parc i la problemàtica derivada del context territorial en el que es troba immers Collserola.

El seu aïllament territorial pot condicionar i afectar la seva biodiversitat, la viabilitat de les espècies faunístiques que constitueixen el seu patrimoni biològic.

El debat d’un sistema continu d’espais lliures ja fa anys que s’ha iniciat però, malauradament, ha estat després que s’hagin implantat sobre el territori grans infrastructures de transport, ocupacions industrials i urbanes, etc., que no havien tingut en compte la necessitat de bastir un sistema d’espais lliures.

En els darrers anys aquest debat ja s’ha fet patent i ha estat recollit pel Pla Territorial de la regió Metropolitana, el qual ha evidenciat les dificultats existents per a fer realitat la connexió biològica entre Collserola i el massís de Sant Llorenç de Munt – Vía Verda- (Connexió Serralada Litoral – Serralada Prelitoral).

Amb el present taller es pretén treballar sobre aquesta problemàtica i analitzar dificultats i oportunitats a partir de la situació actual i dels treballs i documents desenvolupats en aquest sentit.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here